loading…

Hamza Attou, unul din șoferii lui Salah Abdeslam, a fost extrădat în Franța, unde va fi interogat și reținut pentru legături cu o rețea teroristă, a anunțat Procuratura belgiană, conform site-ului cotidianului Le Figaro.

Cetățeanul belgian, în vârstă de 22 de ani, a fost predat autorităților franceze prin punerea în executare a unui mandat european de arestare. Procuratura belgiană a refuzat să ofere alte informații legate de condițiile de transfer al deținutului, scrie Mediafax.

Atentatele ce au avut loc la data de 13 noiembrie 2015 au provocat moartea a 130 de persoane. Hamza Attou a declarat anchetatorilor că el și Mohammed Amri urmau a-l conduce pe Salah Abdeslam la Bruxelles, în ziua următoare atacurilor teroriste din Franța.

Salah Abdeslam a făcut parte din comandoul care a organizat atentatele de la Paris de pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morți.

Pe 27 aprilie, când a fost extrădat din Belgia, Salah Abdeslam a fost inculpat în Franța pentru “asasinate legate de activitatea unei grupări teroriste”. El a fost plasat în detenție provizorie la închisoarea din Fleury-Mérogis, situată la 26 de kilometri sud de Paris.

Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat pe data de 18 martie la Bruxelles, după ce a fost urmărit timp de patru luni de autoritățile europene.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/unul-dintre-complicii-lui-salah-abdeslam-a-fost-extradat-in-franta-25368.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/unul-dintre-complicii-lui-salah-abdeslam-a-fost-extradat-in-franta-25368-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv