Autor:
Otilia Matei
| joi, 30 iunie 2016 | 54 Comentarii
| 7778 Vizualizari

Timp de 2 zile, pe 28 și 29 iunie, șefii de stat și de guvern s-au întâlnit la Bruxelles pentru a discuta despre consecințele referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cadrul căruia, englezii au votat ieșirea țării din Uniunea Europeană cu 51,9% din voturi.


CITEŞTE ŞI: O scurgere de informaţii dezvăluie uimitoarele intenţii post-Brexit ale Franţei şi Germaniei. Se pun bazele înfiinţării unui “super-stat dominat de marile ţări”


Alte teme dezbătute în cadrul acestei întâlniri privesc criza migrației, consolidarea pieței unice în vederea generării creșterii și creării de locuri de muncă, precum și consolidarea securității UE printr-o mai apropiată colaborare cu NATO, în perspectiva Summit-ului de la Varșovia al organizației, din 8-9 iulie 2016, informează Agerpres.

Pe site-ul oficial al Consiliului European a apărut o înregistrare video cu momentul în care șefii de stat și de guvern se întâlnesc pentru a face fotografia tradițională de grup. Din imagini se poate observa cum președintele României, Klaus Iohannis, apare singur în toate cadrele, acesta fiind ignorat de ceilalți lideri europeni.

La un moment dat, şeful statului încearcă timid să inițieze un contact cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, însă aceasta pare absorbită de discuția cu o altă persoană, neglijându-l voit.

Premergător acestui summit a avut loc o întâlnire a miniștrilor de Externe din țările fondatoare ale blocului comunitar (Franța, Germania, Italia, Belgia, Olanda, Luxemburg), la 25 iunie, la Berlin. Cele 6 state au cerut Marii Britanii să urgenteze procedura de ieșire din blocul comunitar.

Tag-uri:
Consiliului European, Klaus Iohannis, Angela Merkel, iohannis ignorat de liderii europeni, brexit, dezbatere brexit, summit bruxelles, presedintele romaniei a participat la summitul de la Bruxelles, Marii Britanii, Click aiciconsecintele brexit, iohannis ignorat la bruxelles, summit bruxelles 2016

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/iohannis-consliul-european-2016-2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/iohannis-consliul-european-2016-2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Otilia Matei | joi, 30 iunie 2016 | 54 Comentarii | 7778 Vizualizari În cadrele în care este filmat, preşedintele României...

Preluat de la EVZ