loading…

Moscova așteaptă compensații din partea Ankarei pentru doborârea avionului militar în noiembrie 2015, pentru ca relațiile bilaterale să poată fi reluate, a declarat ambasadorul rus în Turcia, Andrei Karlov, citat de Interfax, relatează site-ul agenției Reuters.

“Vladimir Putin a clarificat termenii care vor permite reluarea relațiilor bilaterale: scuze, pedepsirea celor vinovați și compensații”, a afirmat Andrei Karlov, notează Mediafax.

Un pilot militar rus a murit în Siria, după ce avioanele militare turce au doborât în noiembrie 2015 o aeronavă de vânătoare rusă care ar fi pătruns în spațiul aerian turc și ar fi ignorat avertismentele repetate. Al doilea pilot a fost salvat. Rusia a susținut că aeronava sa a zburat numai deasupra teritoriului sirian. Un alt militar rus a murit într-un incident armat produs în Siria în timpul căutării piloților avionului prăbușit.

Turcia a stârnit furia Rusiei, refuzând să prezinte scuze pentru incident. Moscova a reacționat prin impunerea unor sancțiuni comerciale și anulând pachetele turistice ale agențiilor ruse.
Vladimir Putin afirmase la acel moment că restricțiile nu vor fi anulate până în momentul în care Rusia va primi scuzele necesare. După ce președintele turc și-a prezentat regretul și condoleanțele președintelui rus, Rusia și Turcia au căzut de acord să reia relațiile de cooperare bilaterală, inclusiv în ceea ce privește lupta împotriva terorismului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/rusia-cere-compensatii-turciei-inainte-de-reluarea-relatiilor-bilaterale-25369.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/rusia-cere-compensatii-turciei-inainte-de-reluarea-relatiilor-bilaterale-25369-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv