Autor:
Andreea Udrea
| joi, 30 iunie 2016 | 82 Comentarii
| 3219 Vizualizari

Victor Ponta

Victor Ponta va rămâne fără titlul de doctor. Consiliul Naţional de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) recomandă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor al fostului premier. Lucrarea nu respectă standardele de etică, a decis acest for.

Comisia Tehnică, alcătuită din trei profesori universitari au analizat lucrarea de doctorat “Curtea Penală Internaţională” a lui Victor Ponta şi a stabilit că “nu respectă standardele de etică şi propune retragerea titlului de doctor”, invocând articolul 170 din Legea Educaţiei Naţionale.

Potrivit articolului “în cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, întocmite, după caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etică şi management universitar sau de Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, poate lua următoarele măsuri, alternativ sau simultan: a) retragerea calităţii de conducător de doctorat; b) retragerea titlului de doctor; c) retragerea acreditării şcolii doctorale, ceea ce implică retragerea dreptului şcolii doctorale de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenţi-doctoranzi”, informează Mediafax.

Potrivit academicianului Viorel Barbu, preşedintele CNATDCU, la şedinţa de joi a existat cvorum, şi din 35 de membri prezenţi, 34 au votat pentru recomandarea retragerii titlul de doctor, existând o singură abţinere, din partea lui Horia Iovu.

CNADTCU va recomanda ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, să-i retragă lui Victor Ponta titlul de doctor, obţinut în iulie 2003 cu teza intitulată “Curtea Penală Internaţională” la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. Din acest moment, Victor Ponta are la dispoziţie 10 zile pentru a contesta decizia CNATDCU, iar dacă va face acest lucru, atunci se va forma o nouă comisie de analiză a deciziei, din 3 membri CNATDCU. În aceste condiţii, dacă decizia rămâne în vigoare, atunci propunerea de retragere de tezei de doctorat va fi înaintată ministrului Educaţiei şi Învăţământului, pentru a da ordinul de retragere a tezei.

La scurt timp, fostul premier a dat o replică pe pagina sa de Facebook, atacând guvernul condus de Dacian Cioloş:

Ok – tehnocratii au rezolvat principala problema a tarii – mi-au luat si ei doctoratul ( ca Basescu in 2012)!

Inteleg ca acum ( dupa aceasta mare victorie) totul va fi bine – de azi incep sa creasca incasarile la buget sa iesim din deficit/ de azi incepem sa primim banii europeni pe care nu i-am luat pana acum/ de azi platim subventiile in agricultura, marim salariile si pensiile / de azi nu mai mor bebelusii in spitale si nici nu se mai dau subiecte grele la examenul da capacitate / si de azi nu mai suntem “marfa” pe care o vand tehnocratii ca sa primeasca o promovare cand se intorc la Bruxelles!

Sunt onorat de efortul pe care ditamai Guvernul de tehnocrati l-a facut doar pt persoana mea – o ordonanta de urgenta doar pt mine, o Comisie doar pt mine ( cand am primit verdictul de neplagiat in 2012 de la acelasi CNACTDU a mai fost o teza de doctorat examinata in acelasi timp – fac pariu ca nu aveti “Curaj” sa o revedeti si pe aceea”.

Tag-uri:
victor ponta, plagiat, PSD, CNATDCU, coruptie, ministerul educatiei, Adrian Curaj, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/ponta-vesel-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/ponta-vesel-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Andreea Udrea | joi, 30 iunie 2016 | 82 Comentarii | 3219 Vizualizari Victor Ponta Victor Ponta va rămâne fără...

Preluat de la EVZ