Autor:
Georgeta Petrovici
| joi, 30 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 233 Vizualizari

Jandarmii din Timișoara împreună cu pompierii din cadrul ISU Banat intervin pe malurile râului Bârzava, și pun saci cu nisip pentru a înălța digurile, miercuri după-amiază. În zona a fost anunțat cod roșu de inundații, iar nivelul apei a depășit cu jumătate de metru cota de pericol. În zona orașului Gătaia sunt inundate deja străzi, precum și zeci de gospodarii.

UPDATE 1. Codul roșu  de inundații se  menține pe râul Bârzava până mâine, 1 iulie,  la ora 12.00. La staţia hidrometrică Gătaia, nivelul Bârzavei este în scădere, la această oră,  cota fiind de 490 cm, adică cu numia 40 de centimetri peste cota de pericol. Ieri, la aceeași oră cota d epericol era depășită cu jumătate de metru.

În aval de localitatea Denta, curgerea Bârzavei este lentă. La staţia hidrometrică Partoş, nivelul Bârzavei este însă  în creştere, înregistrându-se cota de 333 cm, adică e depășit cu un metru și 33 de centimetri cota de pericol.

”Ieri, din revărsarea Bârzavei, au fost inundate la Roviniţa Mare, 7 case cu gospodării, 5 ha de izlaz, iar drumul judeţean DJ Roviniţa Mare-Denta a fost închis. În localitatea Denta, au fost inundate 50 ha păşune, 30 de curţi şi au fost evacuate 2 persoane. În cursul nopţii, ABA Banat a mai adus 2 autobasculate cu nisip la Denta, pe lângă cele 4 deja aduse, şi au mai fost predaţi 2000 de saci       (pe lângă cei 7000 livraţi în cursul zilei de ieri) pentru a se interveni dacă este cazul”, transmite Sorina Neaga, de la Administrația Bazinală a Apelor Banat.

În cod portocaliu se mai află cursurile de apă Moraviţa, Pogăniş, și Bega Veche.

UPDATE 2. Cobnform ISU Banat drumul județean 592B, în apropierea pasajului de cale ferată dintre localitățile Chevereș și Vucova este blocat, fiind inundat. Suprafața totală inundată în acea zonă este de aproximativ 4 ha, apa având o adâncime de circa 40-50 cm.
În zona afectată au fost trimiși 3 subofițeri cu o autospecială și 2 motopompe, care acționează pentru evacuare apei.

Miercuri, în localitatea Sculea a fost inundată o stradă, fiind afectate 8 case, 5 grădini și 4 anexe. Pentru consolidarea și supraînălțarea digului au intervenit 20 de pompieri, voluntari SVSU, 18 jandarmi, fiind folosiți în total 2.000 de saci cu nisip pe raza localităților Sculea și Gătaia. Forțele acționează cu mai multe motopompe, în acest moment situația fiind ținută sub control. Din localitatea Hodoș, mai multe familii au fost evacuate cu ajutprul bărcilor. (Fotografii: Adrian Pîclișan)

Tag-uri:
inundatii, banat, timis, inundatii timis, barzava, partos, gataia, denta

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/gataia-inundatii02-resize-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/gataia-inundatii02-resize-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Georgeta Petrovici | joi, 30 iunie 2016 | 0 Comentarii | 233 Vizualizari Jandarmii din Timișoara împreună cu pompierii din...

Preluat de la EVZ