Autor:
Dana Lascu
| joi, 30 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 88 Vizualizari

Pe 6 mai, fotbalistul Patrick Ekeng s-a prăbușit pe teren și a murit o oră mai târziu.

Mihaela Duţă, medicul de pe ambulanţa privată Puls care l-a preluat pe fotbalistul Patrick Ekeng, a fost citată, astăzi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru a fi pusă sub urmărire penală. Procurorii au stabilit că doctorița putea să-l salveze pe regretatul fotbalist.

Doctorul a ajuns la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dimineaţa. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, doctorița a fost chemată la Tribunal pentru a fi pusă sub urmărire penală.

Pe baza raportului, anchetatorii au tras concluzia că fotbalistul Patrick Ekeng putea fi salvat dacă era resuscitat şi dacă primea îngrijire medicală la timp.

Mihaela Duţă, specialist în medicină de urgenţă, este cea care a condus echipa medicală de pe ambulanţa Puls cu care a fost transportat Patrick Ekeng.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunţa, în luna mai, că, în urma primelor cercetări efectuate în cazul morţii fotbalistului camerunez Patrick Ekeng, procurorii criminalişti şi ofiţerii din cadrul Serviciului Omoruri efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale in rem. În timpul cercetărilor, oamenii legii au descoperit că la stadionul Dinamo, acolo unde a avut loc tragedia, se aflau trei ambulanţe.

La scurt timp după moartea fotbalistului echipei Dinamo, Patrick Ekeng, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a constituit un dosar penal în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs decesul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti transmitea, tot înluna mai, că decesul jucătorului de fotbal Patrick Ekeng, în vârstă de 26 de ani, s-a produs în seara zilei de 6 mai 2016, la ora 23.25, la Spitalul Floreasca. Acesta a fost transportat cu o ambulanţă la spital, după ce s-a prăbuşit pe gazon, în timpul meciului de fotbal dintre echipele Dinamo şi Viitorul, desfăşurat pe Stadionul Dinamo.

În urma deplasării la faţa locului, poliţiştii din cadrul Serviciului Omoruri au ridicat documentele medicale întocmite la spital, precum şi unele documente legate de organizarea evenimentului sportiv.

A fost dispusă o autopsie medico-legală, iar la dosarul cauzei au fost ataşate înregistrări video ale incidentului. De asemenea, au fost solicitate şi alte înregistrări ale unor camere de supraveghere instalate în zona incidentului,

Au fost examinate criminalistic cele trei ambulanţe prezente la locul desfăşurării meciului de fotbal, toate aparţinând serviciului privat Puls, iar cea care l-a transportat pe jucătorul de fotbal la spital a fost sigilată, în vederea efectuării unor verificări suplimentare.

Medicul legist: “Decesul a fost CAUZAT de o problemă cardică”. 

Medicii de la Institutul Național de Medicină Legală au terminat în două zile autopsia regretatului fotbalistul al echipei Dinamo.

Patrick Ekeng a murit din cauza unei afecţiuni cardiace, a declarat, pe 9 mai, pentru Agerpres, medicul legist Abdo Salem.

Potrivit lui, în urma autopsiei efectuate s-a constatat că jucătorul dinamovist avea o problemă la inimă. „Am constatat inima mai mare şi pentru un sportiv. (…) Această hipertrofie predispune la tulburări de ritm şi stop cardiac. A avut o problemă cardiacă – aceasta a fost cauza decesului”, a spus legistul.

El a arătat că mai sunt aşteptate şi rezultatele analizelor: „Prima parte am făcut-o. Acum aşteptăm analizele laboratoarelor să ne trimită rezultatele. Dacă nu era nevoie de ele nu le prelevam (n.r. – probe). Avem nevoie şi de aceste rezultate”.

Tag-uri:
Tribunalul Bucure, Mihaela Du, Patrick Ekeng, Serviciului Omoruri, Spitalul Floreasca, Stadionul Dinamo, Institutul Na, Medicină Legală, Mina Minovici, Institutul Național, Abdo Salem, Ekeng, Dinamo

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/ekeng_10-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/ekeng_10-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Dana Lascu | joi, 30 iunie 2016 | 0 Comentarii | 88 Vizualizari Pe 6 mai, fotbalistul Patrick Ekeng s-a...

Preluat de la EVZ