loading…

Canada a confirmat, astăzi, că va contribui la noul contingent militar NATO din Europa de Est, care are rolul de a descuraja Rusia, iar, conform unor surse, militarii canadieni ar urma să fie staționați în Letonia.

“Canada este alături de aliații NATO în efortul de a descuraja agresiunile militare și de a asigura pacea și stabilitatea în Europa”, a declarat ministrul canadian al Apărării, Harjit Sajjan, citat de site-ul agenției Reuters.

Conform unor diplomați canadieni, militarii trimiși de Ottawa ar urma să fie staționați în Letonia. Ministerul canadian al Apărării a refuzat să ofere informații suplimentare, dar premierul Justin Trudeau va oferi detalii după summitul NATO din Polonia, conform Mediafax.

Alianța Nord-Atlantică a decis, la începutul lunii iunie, să trimită circa 4.000 de militari suplimentari în Polonia și în țările baltice, pentru descurajarea Rusiei. Estonia, Letonia, Lituania și Polonia cer de mult timp consolidarea prezenței militare NATO, pentru descurajarea Rusiei.

Surse diplomatice afirmau că Statele Unite ar putea solicita implicarea Canadei pentru a contribui, alături de Marea Britanie, Germania și Franța, la suplimentarea efectivelor NATO în Europa de Est.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/canada-va-contribui-la-contingentul-nato-din-europa-de-est-25371.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/canada-va-contribui-la-contingentul-nato-din-europa-de-est-25371-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv