Autor:
Dodo Romniceanu
| joi, 30 iunie 2016 | 3 Comentarii
| 4965 Vizualizari

Unul dintre terorişti trăgând cu un AK-47

În terminalul destinat zborurilor internaţionale de pe Aeroportul Ataturk, al treilea ca mărime din Europa, trei terorişti sinucigaşi au lansat atacuri armate sincronizate, marţi seară, în jurul orei 21.50. Momentele masacrului au fost surprinse de camerele de luat vederi din aeroport iar în prezent se încearcă reconstituirea operaţiunii teroriste soldate cu cel puţin 36 de morţi şi aproape 150 de răniţi.

Se pare că atacatorii au ajuns în zona aeroportului într-un taxi şi au încercat să treacă, înarmaţi până-n dinţi, prin filtrele de securitate care au depistat imediat armamentul. Fără să ezite, teroriştii au deschis focul împotriva agenţilor de securitate iar apoi împotriva pasagerilor.

Primele focuri trase au provocat panică şi haos. Cel puţin unul dintre atacatori a început să tragă la întâmplare în călătorii care se aflau într-o zona cu magazine şi cafenele. S-au auzit apoi două explozii. A urmat un schimb de focuri şi o a treia deflagraţie puternică.

Camerele de supraveghere surprind momentul în care unul dintre atentatori aleargă având asupra sa un AK47. Cade lovit de gloanţe iar arma îi sare din mâini la câţiva metri distanţă. Un poliţist se apropie, mai trage o dată şi se îndepărtează realizând intenţia teroristului de a se arunca în aer. După câteva momente, individul îşi declanşează încărcătură cu explozibil, camera de supraveghere surprinzând cumplita deflagraţie.

Masacrul de pe Aeroportul Ataturk – tranzitat anual de aproximativ 61 de milioane de pasageri – este cu atât mai şocant cu cât autorităţile au investit sute de milioane de dolari în măsuri de siguranţă, în special pentru noul terminal internaţional. Călătorii trebuie să treacă prin mai multe filtre de securitate, unul dintre ele chiar înainte de a ajunge la check in.

Ahmet Cimen, angajat aeroport: “Eram la birou, în tură de noapte când am auzit în jur de zece focuri. Apoi s-a auzit o prima explozie. Am ieşit din birou şi am căutat o cale de ieşire. Atunci am auzit o a două bombă şi s-a iscat haosul.”

Adam Kelly, turist american: “Se auzeau împuşcături într-un loc şi noi am fugit în direcţia opusă. Apoi, s-au auzit exploziile şi oamenii au început să alerge în cealaltă direcţie. Au urmat alte împuşcături. Am reuşit să ieşim şi după aceea s-a auzit încă o explozie.”

Adam Kelly, turist american: “Erau oameni care suferiseră doar nişte tăieturi. Alţii erau grav răniţi. Un bărbat avea răni adânci pe spate, fie din cauza cioburilor, fie a şrapnelului.”

Tag-uri:
Atac aeroport Istanbul, atentat Istanbul, atentat Ataturk, Aeroportul Ataturk, atacatori Istanbul, teroristi Istanbul, Ak-47, masacrul de pe Ataturk

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/terorist-aeroport1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/terorist-aeroport1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | joi, 30 iunie 2016 | 3 Comentarii | 4965 Vizualizari Unul dintre terorişti trăgând cu un AK-47 În...

Preluat de la EVZ