Autor:
Otilia Matei
| joi, 30 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 42 Vizualizari

Regina Elisabeta a II-a discută cu primul-ministru australian, Malcolm Turnbull.

Liderul mișcării republicane australiene solicită statului său să încheie orice legătură cu Commonwealth-ul. Acesta și-a motivat cerința prin faptul că legăturile istorice dintre cele două state au devenit mai puțin relevante din moment ce “Marea Britanie abia dacă mai există”, informează International Business Times (IBTimes).

Mărul discordiei dintre cele două state este alegerea statului european de a părăsi blocul comunitar,  Peter Fitzsimmons, președintele mișcării republicane din Australia menționând că această mișcare va diviza statul englez, în timp ce el militează pentru un stat unit, puternic. 

“Este inadmisibil ca în secolul XXI să mai spui că țara noastră este reprezentată de capetele încoronate care locuiesc într-un palat în Londra. Ca oameni suntem mult mai buni de atât”, citează The Telegraph.

Ca răspuns la ceea ce a spus Fitzsimmons, Philip Benwell, președintele Ligii monarhiste australiană spune că evenimentele din Europa sunt doar scuze pentru ca republicanii să câștige teren pe plan politic și să atragă electoratul de partea lor.

Acesta subliniază că în 1999, australienii au respins referendumul prin care erau consultați cu privire la transformarea statului în republică sau nu, iar de atunci, această dezbatere a stagnat.

De asemenea, Mark Johnson si Geoff Weir, presedinte si director al Australian Financial Forum Centre îi sfătuiesc pe cetățeni să nu piardă din vedere factorii cu adevărat importanți care pot ajuta economia australiană, dar, în același timp, tot ei recunosc faptul că Marea Britanie a devenit mai puțin relevantă pentru țara din emisfera sudică deoarece viitorul economic al statului se află mai degrabă în regiunea Asia Pacifică.

Tag-uri:
Peter Fitzsimmons, Philip Benwell, Mark Johnson, Geoff Weir, Marea Britanie, brexit, ausexit, Commonwealth, australienii vor republica, referendum republica, incheierea relatiilor cu marea britanie, vot pro-brexit, vot pro-ausexit

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/commonwealth-heads-government-meeting-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/commonwealth-heads-government-meeting-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Otilia Matei | joi, 30 iunie 2016 | 0 Comentarii | 42 Vizualizari Regina Elisabeta a II-a discută cu primul-ministru australian,...

Preluat de la EVZ