loading…

Volkswagen va suporta costuri de peste 14 miliarde de dolari, în SUA, în urma scandalului emisiilor, mult peste suma plătită de alți producători în urma fraudelor, potrivit CNN.

Proprietarii a aproximativ 500.000 de mașini cu motoare diesel afectate vor împărți 10 miliarde de dolari în plăți compensatorii pentru mașinile lor, potrivit unor documente depuse într-un tribunal federal din California, SUA.

Fraudarea testelor comisă de Volkswagen a fost cea mai ”o încălcare a legilor de mediu și a protecției consumatorului din istoira SUA”, a spus Sally Yates, procuror general adjunct. ”Nu putem schimba ce s-a întâmplat, dar putem atenua daunele”, a adăugat ea. 

Procurorul a adăugat că înțelegerea este doar un pas preliminar în rezolvarea procesului și că producătorul auto încă ar putea primi acuzații penale, precum și penalizări civile pentru încălcarea Clean Air Act. 

Deținătorii de Volkswagen din SUA vor primi cel puțin 5 .100 de dolari compensații . Cea mai mare parte dintre cumpărători au plătit mai mulți bani pentru achiziționarea unei mașini cu motor diesel.

În cazul Audi, Volkswagen fie va reachiziționa cele 487.000 de autoturisme de lux vândute în SUA, fie le va repara, în funcție de preferințele clienților.

Pe lângă sumele plătite clienților, Volkswagen va trebui să plătească o taxă de mediu de 2,7 miliarde de dolari și încă 2 miliarde de dolari pentru promovarea vehiculelor cu ”zero emisii”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/volkswagen-incepe-despagubirea-clientilor-in-sua-urma-scandalului-emisiilor-25296.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/volkswagen-incepe-despagubirea-clientilor-in-sua-urma-scandalului-emisiilor-25296-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv