Autor:
Carmen Vintilă
| miercuri, 29 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 116 Vizualizari

Fostul premier Victor Ponta urma să părăsească Istanbulul marţi seară, cu o cursă aeriană și se afla în taxi în apropiere de aeroport când s-a produs atentatul. Ulterior, Ponta și-a exprimat pe Facebook solidaritatea cu poporul turc în lupta cu teroriștii. Doi suspecţi s-au aruncat în aer în această seară pe Aeroportul Internaţional Atatürk din Istanbul în faţa punctelor de control de la terminalul de sosiri, după ce poliţia a deschis focul asupra lor.

UPDATE 01.14. “Eu am fost mai norocos decât alţi români în sensul în care eram în maşină aproape de intrarea la aeroport. Ne-au întors din drum şi am plecat, însă ar trebui să ştiţi că o cursă de la ora 21,54 de la Bucureşti a aterizat acum şi probabil că românii sunt blocaţi acolo. Sper să fie bine şi cu siguranţă foarte mulţi care erau cu mine la ora 12 noaptea şi care au ajuns mai din timp, nu în ultimul moment, probabil că sunt tot acolo. Sper doar că sunt foarte bine şi mai vreau să ştiţi că la aeroport, şi la toate aeroporturile din Istanbul, din Turcia, există un control suplimentar. Nu poţi să intri în aeroport înainte de a face controlul. Nu vreau să mă gândesc dacă acest atentat era la un aeroport european. Probabil că erau sute de victime, însă teroriştii au fost depistaţi la acest prim control şi, din păcate, au fost victime, dar cu siguranţă mult mai puţine decât ar fi fost altfel”, a susţinut Victor Ponta, la Digi 24. 

El a precizat că Turcia are cele mai avansate măsuri de siguranţă. 

“Nu poţi să intri nici măcar să aştepţi pe cineva la aeroport fără să treci printr-un control, acela pe care îl ştim toţi atunci când te urci în avion. La fel, la plecări este un control iniţial de bagaj. (…) Oricum este o tragedie şi sper doar să înţelegem cu toţii că nimic nu e mai important pentru lumea civilizată decât să fie solidară în combaterea terorismului care iată loveşte la Bruxelles, la Istanbul, la Paris, oriunde”, a arătat fostul premier, citat de Agerpres. 

Ponta a explicat că probabil sunt peste 100 de români care urmau să fie în cursa cu care trebuia să se întoarcă el în România, subliniind că speră ca aceştia şi cei sosiţi la ora 21,45 să fie bine. 

“Am văzut că atentatul a fost la sosiri, nu la plecări. Sper doar să nu fie niciun român printre ceilalţi şi îmi exprim amărăciunea pentru victimele nevinovate. (…) Sper ca Romania să fie alături de Turcia aşa cum a fost alături de Belgia sau de Franţa în cazul atentatelor teroriste”, a adăugat el. 

Fostul şef al Executivului a menţionat că nu a apucat să vorbească cu românii din aeroport şi a evitat să spună dacă se află şi alţi politicieni. “Nu contează, toţi sunt pasageri”, a spus el. 

UPDATE 00.30. “Am plecat din aeroport”, a declarat Victor Ponta, pentru Agerpres. Fosul premier se află la Istanbul şi avea o cursă spre Bucureşti la miezul nopţii. 

După atentat fostul premier a scris pe Facebook că atacul reprezintă “încă un semnal că nimic nu e mai important azi în Europa decât colaborarea pentru combaterea terorismului”. 

Condoleanțe celor apropiați de victime. Solidaritate cu poporul turc în lupta cu monștrii teroriști! 
Încă un semnal că nimic nu e mai important azi în Europa decât colaborarea pentru combaterea terorismului!  Sper ca toți românii aflați acum în aeroport să fie în siguranță!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.Tag-uri:
Victor Ponta, Turcia, Istanbul, terorism

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/victor-ponta_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/victor-ponta_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialGuvern
Autor: Carmen Vintilă | miercuri, 29 iunie 2016 | 0 Comentarii | 116 Vizualizari Fostul premier Victor Ponta urma...

Preluat de la EVZ