Autor:
Melania Stoica
| miercuri, 29 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 1 Vizualizari

Peste 100 de deținuți mor anual în închisorile din România

Doi bărbați închiși în penitenciarul Rahova au murit în condiții suspecte în ultima săptămână. Procurorii au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele deceselor.

Vineri, un bărbat de 48 de ani, arestat de aproximativ un an în Penitenciarul Rahova, a cerut îngrijiri medicale, pe motiv că se simte rău. Oficialii închisorii au transmis că medicii au încercat resuscitarea bărbatului, însă fără succes. Decesul deținutului a fost declarat la câteva ore după. 

În același penitenciar, în urmă cu aproximativ o săptămână, a mai murit un bărbat în vârstă de 62 de ani. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) susține, în acest caz, că bărbatul suferea de afecțiuni medicale cronice și a murit în secția de teraăie intensivă. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis o anchetă pentru a stabili dacă bărbații au murit din cauză naturală sau datorită condițiilor din penitenciar.

Numărul deceselor din închisorile din România este destul de mare, anual întregistrându-se peste 100 de pierderi. 

Potrivit jurnaliștilor de la Realitatea, Unul dintre cele mai intens dezbătute decese din închisoare e cel al fostului însărcinat cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu. El a murit în 2014, tot în Penitenciarul Rahova, iar ancheta a scos la iveală că decesul s-a produs din cauza unei infecţii pulmonare. Pentru că apropiaţii susţin că Ionescu ar fi murit din cauza condiţiilor precare din penitenciar, a fost deschis un dosar penal.

Tag-uri:
Penitenciarul Rahova, Silviu Ionescu, decese in inchisori, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, procurorii, penitenciarele din Romania, ANP

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/decese-penitenciarul-rahova-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/decese-penitenciarul-rahova-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Melania Stoica | miercuri, 29 iunie 2016 | 0 Comentarii | 1 Vizualizari Peste 100 de deținuți mor anual în închisorile...

Preluat de la EVZ