loading…

Locatarii unui bloc din cartierul Aurel Vlaicu din municipiul Arad se află în conflict după ce asociația de proprietari a votat impunerea unei taxe lunare de 100 de lei proprietarilor de câini, prin care aceștia să fie descurajați să lase mizeria animalelor în spațiile comune.

Asociația de proprietari a votat introducerea unei taxe lunare de 100 de lei locatarilor care au câini, astfel că aceștia vor fi nevoiți să plătească mai mult la factura de întreținere.

Hotărârea, care a provocat conflictul între proprietari, a fost votată de către majoritatea locatarilor, cei mai mulți fiind deranjați de gălăgia și mizeria făcute de către câinii din bloc.

Din total de 66 de familii, doar patru au câini, iar oamenii le acuză pe acestea că nu se prezintă nici la ședințele cu proprietarii.

“De ce s-a pus taxa? Pentru că deranjează câinii. Sunt multe persoane tinere care lucrează de noapte, vin să se odihinească și nu pot. (…) Nu este doar un fel de taxă pe odihnă, ci și pe mizerie. Am venit acasă după două săptămâni, să nu vă spun ce am găsit în lift. Să ne înțelegem… trebuie să fim responsabili dacă avem câine. Nu am nimic cu cei care au câini în apartament, dar să își asume responsabilitatea și să curețe”, a declarat o femeie din bloc.

O altă locatară a spus că a participat la ședința la care s-a votat taxa și i se pare corectă.

Proprietarii de câini din blocul respectiv, aflat în cartierul Aurel Vlaicu din municipiul Arad, consideră însă taxa abuzivă și spun că vor da în judecată asociația de proprietari.

“Nu mi-a venit să cred când am auzit de taxă. Mi s-a părut total greșită. Nu este adevărat. Sunt patru câini mici, nu lasă mizerie, nu deranjează pe nimeni, sunt școși afară de puține ori pe săptămână. Taxa mi se pare abuzivă. (…) Mi se pare o taxă prostească”, a afirmat un tânăr din bloc, proprietarul unui câine.

Reprezentanții asociației de prorietari declară că taxa este menită să-i descurajeze pe oameni să lase mizeria câinilor în spațiile comune.

“Într-o asociație de proprietari putem să vorbim de hotărâri ale adunării generale care trebuie respectate de către toți. (…) Cuantumul a fost votat de către membrii asociației, poate este mai mare, dar trebuie să descurajeze proprietarii să lase mizeria animalelor în spațiile comune”, a declarat președintele Uniunii Locale a Asociațiilor de Locatari Arad, Dorina Lupșe.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/scandal-intr-un-bloc-din-cauza-unei-taxe-impuse-proprietarilor-de-caini-25316.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/scandal-intr-un-bloc-din-cauza-unei-taxe-impuse-proprietarilor-de-caini-25316-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv