Autor:
Raluca Florescu
| miercuri, 29 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 25 Vizualizari

Anca Paliu

Guvernul a decis ieri reducerea cotei de TVA de la 20% la 9% pentru îngrășăminte, semințe și pentru prestări de servicii specifice sectorului agricol, impactul bugetar pentru anul acesta fiind de circa 65,8 milioane de lei, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, într-un briefing la Palatul Victoria.

De asemenea, Guvernul a decis că impozitul pe transferul proprietății nu se va mai plăti în cazul dării în plată, a anunțat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, marți, într-un briefing la Palatul Victoria.

„După cum am anunțat încă de la sfârșitul lunii mai am demarat această activitate de a elabora cadrul legal care să permită ca la darea în plată să nu se mai plătească impozitul pe tranzacție, pe transferul proprietății. Se aplică pentru o operațiune de dare în plată, practic pentru un credit, chiar dacă acest credit include mai mult de o proprietate, se aplică pentru tot creditul”, a spus Dragu.

„De asemenea, se înființează acest registru al acestor acțiuni de darea în plată, el va fi administrat de către notari și practic acolo se poate verifica foarte ușor în momentul în care cineva solicită să facă uz de această procedură, dacă plătește sau nu impozitul pe transferul proprietății, practic dacă a mai beneficiat de o asemenea măsură și nu a plătit impozitul pe transferul proprietății. Aceeași regulă se aplică și pentru executările silite”, a spus ministrul, citat de Agerpres.Tag-uri:
Finanțelor Publice, Anca Dragu, Palatul Victoria, tranzactii agricole, impozit, darea in plata

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/anca-dragu-paliu-2-nd-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/anca-dragu-paliu-2-nd-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Raluca Florescu | miercuri, 29 iunie 2016 | 0 Comentarii | 25 Vizualizari Anca Paliu Guvernul a decis ieri...

Preluat de la EVZ