loading…

Rusia și Turcia au căzut de acord să reia relațiile de cooperare bilaterală, inclusiv în ceea ce privește lupta împotriva terorismului, în urma unei discuții telefonice între Vladimir Putin și Recep Erdogan, notează Reuters pe pagina electronică.

Acest dezgheț urmează unei perioade de tensiuni diplomatice între Moscova și Ankara, după ce Turcia a doborât un avion militar rus în noiembrie 2015.

Recep Erdogan i-a transmis un mesaj preșdintelui rus, Vladimir Putin, prin care transmite condoleanțe familiei pilotului ucis. Acesta a vorbit despre regretul său față de incident și de restabilirea relațiilor ruso-turce, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit unui comunicat al administrației de la Kremlin, președintele Putin va cere guvernului să înceapă discuțiile cu Turcia pentru reluarea relațiilor comerciale “mutual avantajoase” și eliminarea restricțiilor pentru turiștii ruși care vizitează Turcia.

“Conversația a fost în general constructivă, concentrată pe chestiuni de afaceri, cu scopul de a restabili dispoziția în mod tradițional amicală în cadrul relațiilor de cooperare,” se mai afirmă în comunicat.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/rusia-si-turcia-vor-relua-relatiile-bilaterale-dupa-o-perioada-de-tensiuni-diplomatice-25322.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/rusia-si-turcia-vor-relua-relatiile-bilaterale-dupa-o-perioada-de-tensiuni-diplomatice-25322-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv