Autor:
Otilia MateiSimona Stupar | miercuri, 29 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 316 Vizualizari

Român rănit în atacul de pe aeroportul Ataturk.

Marți seară, atacul terorist de pe aeroportul Ataturk din Turcia s-a soldat cui 36 de morți și 147 de răniți. Trei atacatori au deschis focul asupra pasagerilor aflați în terminalul ”Sosiri”, după care s-au aruncat în aer.

Pe aeroport au fost identificați si români, care au cerut asistență din partea Consulatului General al României la Istanbul, fiind cazați în apropierea aeroportului, în urma atentatului terorist din Istanbul. Un comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe arată că printre cei 147 de răniți se află și un român.

Din fericire, acesta se află în afara oricărui pericol, rănile sale fiind superficiale, iar în acest moment este cazat la un hotel din apropierea aeroportului, sub supraveghere medicală.  

”Pe tot parcursul nopții, echipele consulare constituite la nivelul Consulatului General al României la Istanbul s-au deplasat la spitalele din localitate pentru a verifica dacă printre victime se află și cetățeni români. Cetățenii români aflați în atenția Consulatului nu sunt răniți, cu excepția unei persoane care a precizat că prezintă echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite în urma aglomeraţiei provocate de panică. Viața persoanei nu este pusă în pericol, fiind evacuată și cazată la hotel la puțin timp după producerea exploziilor”, precizează MAE. 

Consulatul General al României la Istanbul lucrează alături de autoritățile turce pentru a verifica dacă există cetățeni români decedați sau răniți în atac, păstrând în permanență legătura cu familiile și cu românii care s-au aflat pe aeroport în momentul declanșării atacului.

În acest moment, Consulatul lucrează pentru repatrierea de urgență a românilor  ale căror zboruri au fost anulate, precizează sursa citată.

NATO condamnă atacul. Printre victime: un ucrainain și un iranian

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat atacul și a spus că nu există „nicio justificare” pentru terorism. Turcia este membru NATO din 1952.

Oficialii turci au identificat printre victimele de la aeroport un ucrainian și un iranian. Arabia Saudită a anunțat, anterior, că cel puțin 7 cetățeni ai săi sunt răniți.

Premierul albanez a aterizat pe aeroportul Ataturk la câteva minute după atac. Edi Rama urma să viziteze Turcia pentru mai multe întâlniri oficiale, care, spune el, vor avea totuși loc azi. El și-a exprimat condoleanțele pe Twitter pentru victimele atacului și i-a condamnat pe cei „care nu au niciun Dumnezeu, nicio speranță și niciun loc între oameni”.

Tag-uri:
roman ranit pe aeroportul ataturk, roman ranit in atentatul din turcia, atacul terorist pe aeroportul ataturk din instanbul, atac pe aeroportul ataturk, romanii cer asistenta consulatului general al romaniei la istanbul, aeroportul ataturk istanbul

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/erverveve-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/erverveve-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Otilia Matei,  Simona Stupar | miercuri, 29 iunie 2016 | 0 Comentarii | 316 Vizualizari Român rănit în atacul de pe aeroportul...

Preluat de la EVZ