loading…

Moscova a acceptat organizarea unui Consiliu NATO-Rusia după summitul Alianței Nord-Atlantice, programat în Polonia în iulie, anunță ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, citat de site-ul agenției Reuters.

“Rusia și-a dat acordul, dar ar vrea ca reuniunea să aibă loc după summitul NATO de la Varșovia, pentru a putea evalua deciziile luate acolo”, a declarat Jean-Marc Ayrault după întrevederea pe care a avut-o miercuri, la Paris, cu șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

Țările NATO urmează să decidă, cu ocazia summitului din 8-9 iulie, ce abordare să aibă față de activitățile Rusiei în Ucraina.

Statele Unite, Marea Britanie și Germania au semnalat că vor trimite trupe suplimentare în Polonia și țările baltice, pentru a transmite Rusiei un anumit mesaj.

Ayrault a explicat că Franța dorește ca summitul NATO să fie o manifestare de solidaritate între aliați, însă cu o abordare transparentă față de Rusia. “Nu vrem ca summitul NATO să fie unul confruntațional”, a subliniat șeful diplomației de la Paris.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/o-reuniune-a-consiliului-nato-rusia-va-avea-loc-dupa-summitul-aliantei-nord-atlantice-25333.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/o-reuniune-a-consiliului-nato-rusia-va-avea-loc-dupa-summitul-aliantei-nord-atlantice-25333-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv