Autor:
Otilia Matei
| miercuri, 29 iunie 2016 | 1 Comentarii
| 606 Vizualizari

Cazuri de agresiune împotriva imigranțílor au crescut în Anglia.

Violenţe stradale împotriva minorităţilor, intimidare şi ură, aşa arată Marea Britanie la numai câteva zile după ce cetăţenii şi-au manifestat dorinţa de a părăsi Uniunea Europeană. Abuzul rasial este din ce în ce mai frecvent în Anglia, iar mulţi imigranţi se tem că situaţia ar putea degenera.

La mai puţin de o săptămână după ce englezii au votat ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, incidentele în care minorităţile etnice sunt agresate s-au înmulţit considerabil. Comunităţile de români, polonezi şi musulmani sunt vizate de agresori, iar la adresa lor, englezii au numai cuvinte jignitoare, cerându-li-se să se întoarcă în ţările natale. 

Rata „criminalităţii din ură” a crescut la 57% post-Brexit, iar poliţia a început să investigheze o serie de atacuri asupra unor cetăţeni polonezi şi musulmani. 

Un bărbat a surprins atmosfera tensionantă dintr-un orăşel englez, filmându-se în timp ce merge pe stradă, arătând paşaportul tuturor trecătorilor pentru a demonstra că se află legal în Marea Britanie. 

În urmă cu câteva zile, doi polonezi, tată şi fiu au fost atacaţi cu bestialitate în estul Londrei. Nu este o coincidenţă că cei doi au fost loviţi cu sălbăticie, aşa cum se poate observa în imaginea de mai jos, chiar la o zi după pronunţarea rezultatului referendumului. 

De asemenea, în zonele locuite de polonezi au apărut graffitti rasiste în care aceştia sunt ameninţaţi să plece acasă sau vor fi obligaţi să o facă. 
 
Un oficial din cabinetul primului-ministru David Cameron a declarat că un astfel de comportament nu va fi acceptat din partea cetăţenilor britanici. 

Toate formele de crimă din ură sunt inacceptabile. Ura, nu numai că are potenţialul de a conduce la violenţă fizică şi emoţională, ci distruge şi spiritul comunităţii şi diversităţii. Toţi trebuie să se simtă în siguranţă. Să fii tu însuţi nu este o crimă! Tag-uri:
anglia post-brexit, violentele s-au acutizat in anglia, violente impotriva imigrantilor in anglia, brexit, voturi pro-brexit

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/violente-in-strada-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/violente-in-strada-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Otilia Matei | miercuri, 29 iunie 2016 | 1 Comentarii | 606 Vizualizari Cazuri de agresiune împotriva imigranțílor au crescut în...

Preluat de la EVZ