loading…

Consulatul României la Istanbul și Ambasada României sunt în legătură cu autoritățile turce pentru a verifica dacă printre victimele atentatului se află cetățeni români, informează MAE, printr-un comunicat de presă.

“Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ambasadei României la Ankara și a Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat și a contactat, în regim de urgență, autoritățile locale pentru a verifica dacă printre victime se află și persoane de cetățenie română. Cele două misiuni au declanșat procedurile consulare standard în astfel de situații și se află în legătură cu autoritățile turce, fiind pregătite să acorde asistență consulară de specialitate în limita competenței legale. Suplimentar, o echipă consulară din cadrul Consulatului General al României la Istanbul s-a deplasat la fața locului pentru a oferi asistența consulară necesară”, precizează sursa citată.

 În același timp, MAE condamnă atacul terorist care a avut loc la aeroportul Ataturk din Istanbul, soldat cu numeroase victime.

“Ministerul Afacerilor Externe reiterează angajamentul ferm al României în combaterea tuturor formelor de terorism și reafirmă necesitatea conjugării și intensificării eforturilor internaționale în combaterea acestor acțiuni care nu pot fi justificate sub nicio formă, punând în pericol vieți nevinovate”, se mai arată în comunicat.

Un grup de români este blocat pe aeroportul din Istanbul, iar Consulatul României este în legatură cu ei pentru a-i ajuta să ajungă acasă cât mai repede, însă, potrivit Guvernului, până la această oră, nu sunt date referitor la cetățeni români implicați în atentat.

Există un grup de români blocați în zona liberă, după controlul pașapoartelor, cu care echipa consulară ține legătura telefonic, a precizat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Este vorba despre români care așteptau să plece cu o cursa Turkish Airlines, spre București, însă zborul a fost anulat. Echipa de la consulat s-a deplasat la aeroport și încearcă să îi preia.

“Consulatul nostru General de la Istanbul este deja în legatură cu autoritățile turce. S-a organizat o celula de criză la nivelul consulatului. La ora actuală nu avem date referitor la cetățeni români implicați. Se verifica în permanență cu autoritățile locale. MAE a activat Call Center-ul pentru orice eventualitate”, a mai precizat Iolu, aseară.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/mae-consultatul-e-in-legatura-cu-autoritatile-turce-si-verifica-daca-sunt-romani-printre-victime-25290.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/mae-consultatul-e-in-legatura-cu-autoritatile-turce-si-verifica-daca-sunt-romani-printre-victime-25290-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv