loading…

Londra va obține acces pe piața unică europeană și va putea reduce libertatea de circulație, deoarece Uniunea Europeană este cea care are nevoie de relații comerciale cu Marea Britanie, apreciază conservatorul eurosceptic Chris Grayling, președintele Camerei Comunelor.

Chris Grayling, unul dintre liderii grupului politric favorabil ieșirii Marii Britanii din UE, crede că Bruxellesul va accepta negocieri informale cu Londra înainte de invocarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona. Președintele Camerei Comunelor a subliniat că Marea Britanie trebuie să transmită notificarea oficială de ieșire din UE când va fi pregătită.

“Până la urmă, vorbesc banii și locurile de muncă”, a afirmat Chris Grayling într-un interviu acordat agenției Reuters.

“Nu este vorba de Marea Britanie care să bată la ușă și să spună: «Vă rugăm, noi ce facem?» Aici este vorba de o relație comercială foarte importantă pentru Uniunea Europeană”, a subliniat Grayling.

Liderii Uniunii Europeene au avertizat că Marea Britanie va avea acces pe piața unică doar dacă va permite libera circulație a forței de muncă.

Conform datelor furnizate de Fondul Monetar Internațional (FMI), economia britanică avea o cifră de afaceri de 2.900 de miliarde de dolari înainte de referendum, în timp ce economia UE, fără Marea Britanie, avea un volum de schimburi comerciale de 13.300 de miliarde de dolari.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/lider-britanic-pro-brexit-ue-are-nevoie-de-m-britanie-londra-va-obtine-acces-pe-piata-comunitara-25331.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/lider-britanic-pro-brexit-ue-are-nevoie-de-m-britanie-londra-va-obtine-acces-pe-piata-comunitara-25331-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv