Autor:
Andreea Udrea
| miercuri, 29 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 25 Vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, azi, la Bruxelles, că premierul David Cameron a dat asigurări în numele Marii Britanii că românii aflaţi acolo vor putea să rămână şi să muncească în Regatul Unit şi că acesta şi-a cerut scuze pentru incidentele xenofobe petrecute după Brexit.

” Am primit asigurări de la premierul Cameron, în numele Marii Britanii, nu în nume personal, că românii vor putea să rămână, vor putea să muncească. Şi şi-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo”, a declarat Klaus Iohannis pentru Antena 3.

Preşedintele a adăugat că sunt “foarte multe mize” pentru România în cadrul Consiliului European de la Bruxelles.

“Suntem hotărâţi să ne negociem poziţia foarte bine, în primul rând, sigur, poziţia românilor care lucrează şi trăiesc în Marea Britanie”, a arătat Iohannis.

Şeful statului a precizat că din discuţiile de până acum purtate pe tema Brexit reiese foarte clar că “nimeni nu a avut un plan B”.

“Acest lucru ne arată că toţi s-au aşteptat să se voteze pentru ‘remain’ şi au fost surprinşi de rezultat. Chiar premierul Cameron mi-a confirmat că tabăra ‘leave’ nu are niciun plan concret”, a mai declarat Iohannis.

Tag-uri:
Klaus Iohannis, David Cameron, Marii Britanii, Regatul Unit, Consiliului European, Marea Britanie

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/iohannis-94_1-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/iohannis-94_1-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Andreea Udrea | miercuri, 29 iunie 2016 | 0 Comentarii | 25 Vizualizari Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, azi,...

Preluat de la EVZ