loading…

Scotty Moore, chitaristul din trupa lui Elvis Presley, despre care Ketih Richard, chitaristul de la The Rolling Stones spune că este idolul său, încă de când l-a auzit cântând “Heartbreak Hotel”, a murit în reședința sa din Nashville, la vârsta de 84 de ani, informează nme.com.

Moore l-a cunoscut pe Presley prin Sam Phillips, directorul casei de producție Sun. Scotty Moore a fost cel care a cântat la chitară în trupa lui Elvis, când legendarul artist a lansat prima sa piesă, “That’s All Right (Mama)”, în 1954.

Alături de basistul Bill Black, de toboșarul DJ Fontana și de trupa de blacking vocals The Blue Moon Boys, el a cântat împreună cu Elvis faimoasele piese ‘Jailhouse Rock’, ‘Blue Suede Shoes’, ‘Mystery Train’ și ‘Hound Dog’.

Scotty Moore a fost concediat de managerul Sam Philips în 1964, după ce și-a neglijat clauzele contractului cu casa de producție Sun, lansându-și un album solo, intitulat ‘The Guitar That Changed The World’. 

Moore l-a reîntâlnit pe Presley în 1968, când cântărețul a lansat seria TV “68 Comeback Special”. Moore cânta atunci la chitara sa celebră, o Gibson Super 400.

Moore a cântat și cu alți muzicieni celebri, în afară de Presley, printre care Carl Perkins, Jeff Beck, Ringo Starr și Ronnie Wood. 

Keith Richard, chitaristul de la trupa The Rolling Stones a declarat că Moore a fost idolul său: “Când am auzit prima oară piesa Heartbreak Hotel, am știut ce vreau să fac mai departe în viață. Era clar ca bună ziua. Tot ce voiam să fac în viață era să fiu în stare să cânt la chitară ca Moore. Toți voiau să fie ca Elvis, eu voiam să ajung ca Scotty.”, a spus Richards.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/chitaristul-lui-elvis-presley-scotty-moore-a-incetat-din-viata-25313.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/chitaristul-lui-elvis-presley-scotty-moore-a-incetat-din-viata-25313-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv