loading…

Curtea Constituțională a respins astăzi sesizarea senatorilor PNL care au contestat modalitatea de numire a deputatului Marian Enache ca judecător CCR din partea Senatului.

”S-a plecat de la premisa că nu este neconstituțional faptul că un deputat s-a autopropus, chiar la senat. textul de lege vorbește că propunerile se pot face de grupuri, de deputați sau de senatori. nimeni nu poate interzice unui deputat sau unui senator sa se autopropună”, a declarat președintele interimar al CCR, Valer Dorneanu.

Grupul PNL din Senat a depus miercuri, 21 iunie, o sesizare la Curtea Constituțională, contestând numirea deputatului Marian Enache (ex-UNPR, ex-PSD) ca judecător al CCR pe motiv că acesta nu a avut susținerea niciunui grup parlamentar, argumentând în acest fel că orice român s-ar putea autopropune.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/ccr-a-respins-sesizarea-pnl-privind-numirea-lui-marian-enache-ca-judecator-al-curtii-25300.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/ccr-a-respins-sesizarea-pnl-privind-numirea-lui-marian-enache-ca-judecator-al-curtii-25300-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv