Autor:
Simona Stupar
| miercuri, 29 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 8 Vizualizari

Atac la Istanbul

Aeroportul Ataturk din Istanbul este cel de-al 11-lea din lume în termeni de trafic de pasageri (anul 2015), și este al treilea ca aglomerare, în Europa. Aproape 62 de milioane de pasageri trec prin acest aeroport, în fiecare an.

Există două mari terminale pentru pasageri. Terminalul nr. 1 este mai vechi, mai mic și are curse interne; terminalul nr. 2 este mai nou, mai mare și are curse internaționale.

Există un punct de control la intrare, pentru mașini, și există un punct de control cu raze x la intrarea în terminal. Aeroportul este la circa 30 de km de oraș.

Zborurile au fost suspendate de pe acest aeroport, după atac, în această seară. Taxiurile s-au grăbit să preia răniții și să-I ducă la spital imediat după atentat.

Guvernatorul Istanbulului a declarat că ar fi vorba despre 28 de morți, după ce numărul inițial a fost de 10.

„Trei atacatori sinucigași sunt autorii atacului”, a spus Vasip Sahin jurnaliștilor. „28 de oameni și-au pierdut viața. Alți 60 sunt rănițI”, a anunțat el. 

Pasagerii încearcă să iasă de acolo, sute de oamenii se înghesuie spre ieșire. Oamenii încearcă să scape. „Nu spun prea multe lucruri, dar numai uitându-te la fața lor, poți citi sufficient: șoc și groază. Unii dintre ei sângerează”, a povestit Joe Durand, unul dintre călători, pentru CNN.

„Oamenii fug de acolo sîngerând, cu bandaje pe cap”, a mai povestit martorul tragediei. 

Pasagerul Laurence Cameron a descries ce a văzut când a coborât dintr-un avion. „Era doar un grup masiv de oameni care țipau. Unii cădeau de pe picioare, Un biet bărbat în scaun cu rotile a fost lăsat la voia întâmplării, oamenii au fugit în spatele clădirii, apoi în cealaltă direcție și nimeni nu părea să știe ce se întâmplă cu adevărat”, a spus el.

„Acolo unde de obicei găsești un taxi, acolo a avut loc exploizia. E mult sânge pe jos, iar asfaltul e distrus pe locul acela”, a povestit bărbatul. 

Tag-uri:
aeroport, turcia, istanbul, atac terorist, victime, morti, raniti, atentat

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/istanbul-ataturk-aeroport-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/istanbul-ataturk-aeroport-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEuropa
Autor: Simona Stupar | miercuri, 29 iunie 2016 | 0 Comentarii | 8 Vizualizari Atac la Istanbul Aeroportul Ataturk din Istanbul este...

Preluat de la EVZ