loading…

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța amintește contribuabililor din Stațiunea Mamaia și Sat Vacanță că vineri, 1 iulie, este ultima zi pentru declararea, respectiv platataxei pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice.

 Taxa este în cuantum de 0,3 lei/mp sau fracție de mp din suprafața utilă deținută și este datorată de toți operatorii economici, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale și persoane juridice, care desfășoară activități economice, indiferent de activitatea desfășurată.

Neachitarea taxei la termenul scadent atrage după sine majorări de întârziere în cuantum de 1% pentru fiecare lună sau fracție de lună.

Constituie contravenții depunerea peste termen a declarațiilor, nedepunerea declarațiilor, depunerea declarațiilor cu informații eronate, nedeclararea în termen de 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la recalcularea taxei și se sancționează cu amendă de la 279 lei la 696 lei, în cazul persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale și cu amendă de la 1.116 lei la 2.500 lei, în cazul persoanelor juridice.

„Declarația privind taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice“ și documentele necesare declarării se găsesc pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea “Persoane Juridice” – “Documente declarare” – “Taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice”.  

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/1-iulie-ultima-zi-pentru-plata-taxei-de-liniste-pentru-mamaia-si-sat-vacanta-25297.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/1-iulie-ultima-zi-pentru-plata-taxei-de-liniste-pentru-mamaia-si-sat-vacanta-25297-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv