loading…

TVA-ul pentru servicii agricole, semințe, pesticide și îngrășăminte scade de la 20% la 9%, a anunțat premierul Dacian Cioloș, care și-a exprimat speranța că măsura va avea efecte pozitive asupra prețurilor furnizorilor din domeniu și va scoate de la negru anumite prestații, în agricultură.

TVA-ul pentru lucrări agricole, pentru livrarea unor in-put-uri necesare pentru producția agricolă, cum ar fi semințe, îngrășăminte, pesticide și alte produse necesare însămânțării sau cultivării plantelor în agricultură, dar și pentru prestarea de servicii specifice lucrărilor agricole și întreținerii lucrărilor agricole(…) scade de la 20 la 9%“, a anunțat Dacian Cioloș, astăzi, la începutul ședinței Executivului.

În opinia sa, această măsură va stimula efectuarea de servicii de calitate și va crește productivitatea, dar va scoate de la “negru” anumite prestații din domeniul agricol.

Sper ca această măsură să se repercuteze pozitiv și asupra prețurilor pe care furnizorul de in-put-uri în agricultură le vor propune agricultorilor sau altfel spus ne așteptăm să vedem această reducere a TVA reflectată și în prețul pe care furnizorii de semințe, de îngrășăminte, de produse de întreținere a culturilor agricole le vor propune agricultorilor“, a spus prim-ministrul.

El le-a cerut ministrului Agriculturii și celui de Finanțe să monitorizeze evoluția prețurilor în urma adoptării reducerii TVA și să facă public diferența.

Sunt convins că și agricultorii la rândul lor vor face acest lucru pentru că este în interesul tuturor, și al furniozorilor de in-put-uri, dar și al agricultorilor și al economiei din România să avem o agricultură mai performantă“, a afirmat premierul.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/vesti-bune-pentru-agricultori-tva-redus-la-9-pentru-servicii-agricole-seminte-pesticide-si-ingrasamant-25283.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/vesti-bune-pentru-agricultori-tva-redus-la-9-pentru-servicii-agricole-seminte-pesticide-si-ingrasamant-25283-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv