Autor:
Raluca Florescu
| marţi, 28 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 17 Vizualizari

Dacian Ciolos

TVA-ul pentru lucrările agricole, dar şi pentru livrarea de inputuri necesare sectorului agricol, cum ar fi seminţe, îngrăşăminte, pesticide, ar putea scădea de la 1 august de la 20% la 9%, a anunțat astăzi premierul Dacian Cioloș.

„Sper că Ministerul de Finanţe a venit cu aceste propuneri pe care le-am discutat în trecut, e vorba de propuneri de facilităţi fiscale, care, fără a afecta în mod semnificativ bugetul de stat, ar putea să ducă la stimularea creşterii economice şi a dezvoltării activităţii productive sau inovative. Mă gândesc la măsuri care vizează sectorul agricol”, a spus Cioloș.

Premierul a precizat că TVA ar putea scădea la 9%, de la 20%, cât este în prezent, pentru lucrări agricole, pentru livrarea unor inputuri necesare sectorului agricol, cum ar fi seminţe, îngrăşăminte, pesticide şi alte produse necesare însămânţării sau cultivării plantelor în agricultură, dar şi pentru prestarea de servicii specifice lucrărilor agricole şi întreţinerii culturilor agricole.

O altă intenție a Guvernului este de a elimina impozitul perceput personalului din cercetare. Astfel, persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor din activităţi de cercetare şi dezvoltare aplicativă sau dezvoltare tehnologică ar putea fi scutite de la plata impozitului, a anunţat marţi premierul Dacian Cioloş, la începutul şedinţei de Guvern.Tag-uri:
Dacian Cioloș, tva, agricultura, seminte, ingrasaminte, pesticide

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/07-ciolos-guvern-agerpres-8575873-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/07-ciolos-guvern-agerpres-8575873-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Raluca Florescu | marţi, 28 iunie 2016 | 0 Comentarii | 17 Vizualizari Dacian Ciolos TVA-ul pentru lucrările agricole,...

Preluat de la EVZ