loading…

Statele Unite reclamă acțiunile de hărțuire și intimidare care vizează membrii personalului diplomatic american din Moscova, a anunțat Departamentul de Stat, potrivit postului de televiziune France24.

“În ultimii doi ani, s-au intensificat semnficativ acțiunile de hărțuire și supraveghere, de către personanul de securitate și poliția rutieră, a personalului nostru diplomatic din Moscova”, a declarat Elizabeth Trudeau, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Oficialul american a făcut această afirmație în contextul publicării în cotidianul The Washington Post a unor informații privind acțiunile serviciilor de securitate și spionaj ruse care vizează membrii personalului diplomatic american, dar și familiile acestora.

La rândul lor, autoritățile de la Moscova acuză Statele Unite de hărțuirea personalului diplomatic rus și au explicat că măsurile reciproce au fost luate în replică la acțiunile similare americane.

“Am observat recent o creștere semnificativă a presiunii asupra ambasadei ruse și a consulatului general din Statele Unite,” a declarat Maria Zakharova, purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, potrivit agenției TASS.

Departamentul de Stat a respins aceste acuzații, Elizabeth Trudeau spunând că “Afirmațiile Rusiei privind hărțuirea nu se susțin”.

Oficialii americani, citați The Washington Post, spun că acțiunile de hărțuire s-au intensificat după începutul crizei din Ucraina, în 2014.

Secretarul de stat John Kerry a discutat despre această chestiune cu președintele rus Vladimir Putin, în cursul unei vizite la Moscova, în luna martie.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/sua-acuza-autoritatile-ruse-de-hartuirea-si-intimidarea-personalului-diplomatic-american-din-moscova-25271.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/sua-acuza-autoritatile-ruse-de-hartuirea-si-intimidarea-personalului-diplomatic-american-din-moscova-25271-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv