loading…

Lira s-a apreciat astăzi cu 0,4% în raport cu dolarul, în urma unor indicatori care arată că pierderile din primele două zile după referendumul pentru Brexit au fost excesive.

Creșterea vine după ce ratingul Marii Britanii a fost retrogradat de S&P și de Fitch.

Euro s-a apreciat cu 0,44% în raport cu dolarul, ajungând la 1,1074 dolari/euro.

Yenul s-a apreciat cu 0,1%, după ce a crescut cu 4% în ultimele două sesiuni. Indicele Bloomberg pentru dolar a scăzut cu 0,4%, după ce în ultimele două zile a crescut cu 2,7%.

Lira sterlină și indicele Stoxx Europe 600 au reușit să își revină după ce au scăzut cu până la 11% în ultimele două sesiuni de tranzacționare.

“Cel mai probabil vom avea politici mai permisive decât înainte de vot”, a spus Tim Schroders, manager de portofoliu la Pengana Capital, care supraveghează active de aproximativ 1,2 miliarde de dolari. “Putem presupune că votul britanicilor va avea o influență negativă în contextul economiei globale și a creșterii economice. Cel mai probabil vom vedea păstrarea măsurilor de stimularea e conomiei, în lumina noilor incertitudini”, a adăugat el.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/lira-si-euro-castiga-teren-dolarul-scade-in-a-treia-sesiune-dupa-brexit-25270.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/lira-si-euro-castiga-teren-dolarul-scade-in-a-treia-sesiune-dupa-brexit-25270-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv