loading…

Ieșirea Marii Britanii din UE ar putea avea un impact profund asupra climatului de securitate european și global, probabil va eroda consensul privind sancțiunile împotriva Rusiei și va complica eforturile la nivel european de combatere a terorismului, notează The Wall Street Journal.

Potrivit The Wall Street Journal, care citează mai mulți actuali sau foști oficiali europeni și americani, acest eveniment va slăbi capacitate de reacție a Europei în fața amenințărilor cu care se confruntă.

Pe termen lung, ca urmare a referendumului, forțele armate britanice ar putea să fie slăbite, fie prin destrămarea Regatului Unit, fie prin reducerea cheltuielilor militare din cauza problemelor economice.

“Mă tem că unde din consecințele Brexit-ului ar putea să fie o Mare Britanie slăbită, mai puțin eficientă din punct de vedere militar,” a declarat Nicholas Burns, un fost ambasador american.

“Marea Britanie este cel mai mare furnizor de securitate în Europa,” a spus Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. “Situația este acum mai impredictibilă decât înainte”.

Recent, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, a finalizat o nouă strategie de securitate, care presupune că Blocul Comunitar va coopera cu NATO, însă include și planuri care să permită Uniunii Europene să-și dezvolte propria autonomie strategică.

Regimului sancțiunilor UE împotriva Rusiei este un alt subiect care ar putea fi afectat de ieșirea Marii Britanii.

Deși sancțiunile împotriva Rusiei urmează să fie extinse pe o perioadă de șase luni, unele state, inclusiv Italia, Spania și Grecia, s-au pronunțat în favoarea modificării acestora.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/decizia-marii-britanii-de-a-parasi-ue-ar-putea-avea-efecte-puternice-asupra-climatului-de-securitate-25259.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/decizia-marii-britanii-de-a-parasi-ue-ar-putea-avea-efecte-puternice-asupra-climatului-de-securitate-25259-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv