Autor:
Radu Pădure
| marţi, 28 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 414 Vizualizari

Regina Elisabeta primindu-l pe Martin McGuiness

Regina Marii Britanii, aflată într-o vizită de două zile în Irlanda de Nord, l-a primit în audiență pe vice-premierul acestei țări, Martin McGuiness, fost membru al Sinn Fein și al IRA.

Când demnitarul nord-irlandez, primit într-o audiență de 20 de minute, a întrebat-o pe suverană ce mai face, aceasta a oferit un răspuns plin de umor britanic.

Iată dialogul dintre cei doi:

MMG: „Bună seara! Hei, ce mai faceți, sunteți bine?”

RE: „Mulțumesc foarte mult. Păi, în tot cazul, încă trăiesc… Am fost destul de ocupați. S-au întâmplat multe în ultima vreme.”

MMG: „Se petrec multe.”

RE: „Am avut două petreceri de ziua mea, așa că am fost foarte ocupați.”

Martin McGuiness a recunoscut că a fost membru al IRA, Armata Republicană Irlandeză, o grupare teroristă care milita pentru independența Irlandei de Nord, din care a ieșit în 1974.

Membrii Familiei Regale au fost printre țintele principale ale IRA. Unchiul Reginei, Contele Mountbatten, a fost ucis într-un atac cu bombă al IRA, în 1979.

Tag-uri:
brexit, marea britanie, regina elisabeta, regina marii britanii, irlanda, ira

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/regina_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/regina_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | marţi, 28 iunie 2016 | 0 Comentarii | 414 Vizualizari Regina Elisabeta primindu-l pe Martin McGuiness Regina Marii...

Preluat de la EVZ