Autor:
Radu Andreea
| marţi, 28 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 834 Vizualizari

Islanda, surpriza Euro 2016

Echipa naţională de fotbal a Islandei este marea surpriză a Campionatului European 2016. La prima participare la un astfel de turneu, ţara nordică s-a calificat în sferturi după ce a eliminat Anglia cu scorul de 2-1. Cum a fost marcată victoria de cele două ziare din Islanda şi care sunt cele mai reuşite glume apărute după eliminarea englezilor.

Pentru suporteri islandezi a fost o noapte de nedescris. Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a sărbători victoria echipei lor naţionale în faţa Angliei. 

Sunt 330.000 de locuitori în Islanda, dar această ţară reprezintă cea mai mare surpriză din istorie la un campionat european. 

Câteva din expresiile folosite de jurnaliștii prezenți în Franța în încercarea de găsi cuvintele potrivite să descrie povestea Islandei la Euro, au fost: „un miracol fotbalistic”, „surpriza turneului”, „magia elfilor”.

În contextul Brexit-ului şi a înfrângerii Angliei la Euro 2016, cele două ziare in Islanda au prezentat astfel succesul lor istoric:

De asemenea, internauţii de Twitter şi Facebook nu au pierdut ocazia să facă glume despre înfrângerea Angliei, “ieşită de 2 ori din Europa”.

Vă prezentăm câteva dintre cele mai reuşite glume: 

“Reuşita este cu atât mai impresionantă cu cât populaţia Islandei este egală cu populaţia oraşului Leicester”.

“Anglia este singura ţară care a ieşit din Europa de două ori într-o săptămâna” a fost poate cea mai populară glumă pe reţelele de socializare după meci.

“Antrenorul Angliei are un salariu de 4.6 milioane de dolari pe an. Antrenorul Islandei este part-time dentist”.

“Până şi Regina Marii Britanii ţine cu Islanda după Brexi”.

Vă prezentăm mai jos momentul unic (denumit “momentul vikingilor” care a avut loc pe stadion, imediat după victoria Islandei în faţa Angliei: 

Tag-uri:
Islanda, brexit, iesirea angliei din ue, cele două ziare din Islanda, Anglia, glume Euro 2016, Euro 2016, fotbal, victorie Islanda

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/islanda-1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/islanda-1-465x390-300x272.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Andreea | marţi, 28 iunie 2016 | 0 Comentarii | 834 Vizualizari Islanda, surpriza Euro 2016 Echipa naţională de fotbal...

Preluat de la EVZ