loading…

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și-a exprimat regretul față de doborârea avionului rus de vânătoare, în noiembrie 2015, la granița Turciei cu Siria, informează BBC News online.

Recep Erdogan i-a transmis un mesaj preșdintelui rus, Vladimir Putin, prin care transmite condoleanțe familiei pilotului ucis. Acesta a vorbit despre regretul său față de incident și de restabilirea relațiilor ruso-turce, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie Mediafax.

Anterior, Turcia a stârnit furia Rusiei, refuzând să prezinte scuze pentru incident. Moscova a reacționat prin impunerea unor sancțiuni comerciale și anulând pachetele turistice ale agențiilor ruse.
Vladimir Putin afirmase la acel moment că restricțiile nu vor fi anulate până în momentul în care Rusia va primi scuzele necesare.

Un pilot militar rus a murit în Siria, după ce avioanele militare turce au doborât în noiembrie 2015, o aeronavă de vânătoare rusă care ar fi pătruns în spațiul aerian turc și ar fi ignorat avertismentele repetate. Al doilea pilot a fost salvat. Rusia a susținut că aeronava sa a zburat numai deasupra teritoriului sirian. Un alt militar rus a murit într-un incident armat produs în Siria în timpul căutării piloților avionului prăbușit.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/turcia-a-prezentat-scuze-rusiei-pentru-doborarea-avionului-militar-25250.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/turcia-a-prezentat-scuze-rusiei-pentru-doborarea-avionului-militar-25250-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv