Autor:
Roland Cătălin Pena
| luni, 27 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 33 Vizualizari

Popularii lui Mariano Rajoy au câștigat alegerile în Spania

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunțat că formațiunea sa de centru-dreapta, Partidul Popular (PP), a câștigat alegerile parlamentare.

“Da, este adevărat, am câștigat”, a declarat Mariano Rajoy în fața unei mulțimi ce jubila, adunată la sediul PP din Madrid și fluturând steaguri albastre azur ale formațiunii, în jurul miezului nopții. “Și noi reclamăm dreptul de a guverna, tocmai pentru că am câștigat alegerile”, a adăugat el. PP, la putere din 2011, a obținut de această dată 137 de locuri (33% din sufragii), față de 123 la alegerile anterioare din decembrie, dar departe de cele 176 necesare în parlamentul cu 350 pentru o majoritate absolută.

Duminică noapte, Pedro Sanchez, șeful Partidului socialist, l-a felicitat pe Mariano Rajoy pentru victorie, la fel ca Albert Rivera, care conduce partidul de centru liberal Ciudadanos.

Partidul nou-venit Ciudadanos este gata să înceapă imediat discuții cu PP al prim-ministrului Mariano Rajoy pentru a forma un guvern după alegerile de duminică, a anunțat Albert Rivera. Ciudadanos a obținut 32 de locuri și o coaliție între cele două partide încă ar avea nevoie de șapte locuri pentru o majoritate, cu toate că ele ar putea eventual atrage încă șase locuri de la partidele regionale din Țara Bascilor și Insulele Canare, potrivit Agerpres.Tag-uri:
Mariano Rajoy, Pedro Sanchez, Albert Rivera, Insulele Canare, alegeri, spania, partidul popular, ciudadanos, socialist

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/mariano-rajoy-acum_1-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/mariano-rajoy-acum_1-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Roland Cătălin Pena | luni, 27 iunie 2016 | 0 Comentarii | 33 Vizualizari Popularii lui Mariano Rajoy au câștigat alegerile...

Preluat de la EVZ