Autor:
Radu Andreea
| luni, 27 iunie 2016 | 3 Comentarii
| 582 Vizualizari

Absolvenţi din din promoţia 2011 a CNAp, alături de Patriarhul Danielrn(foto basilica.ro)

Colegiul Național de Apărare a comunicat, la solictarea PressOne, lista oamenilor care au trecut pragul CNAp în ultimii 10 ani: absolvenţi, angajaţi, cei care au predat la această instituţie sau specialiști invitaţi. Patriarhul Daniel şi Principele Radu sunt doar două dintre numele sonore care apar pe lista plină de foști și actuali miniștri, foști și actuali directori de servicii secrete, parlamentari, bancheri.

Potrivit jurnaliştilor de la PressOne, pe lista comunicată de CNAp se află 230 de persoane care au fost invitate, în ultimii 10 ani, să predea cursuri sau să susţină prelegeri la acest institut. În acelaşi interval temporal, au absolvit  2724 de oameni.

La CNAp au susţinut cursuri sau prelegeri: 15 persoane în calitate de ersonal didactic angajat în cadrul Universității Naționale de Apărare, 239 de persoane reprezentând rofesori și specialiști asociați (invitați) la Colegiu şi 18 invitaţi din străinătate. 

PressOne a dezvăluit că pe lista celor 239 de invitaţi care au avut activități didactice la Colegiul figurează, printre alţii, Patriarhul Daniel, ASR Radu Duda, vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Educației – Adrian Curaj, directorul SIE – Mihai-Răzvan Ungureanu, fostul șef al SRI George Maior, foştii preşedinţi ai Camerei Deputaților Roberta Anastase şi Valeriu Zgonea, foștii miniștri ai Mediului Sulfina Barbu și László Borbély, preşedintele UDMR – Kelemen Hunor.

Mai mulți politicieni, dar și Patriarhia Română, au fost contactaţi pentru a declara pe marginea acestei liste CNAp.

După ce purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a declarat că prezența Patriarhului Daniel pe lista celor care au susținut prelegeri în cadrul Colegiului este nejustificată și inexplicabilă, un alt răspuns (mai amplu) a fost primit pe emailul jurnaliştilor PressOne

În urma solicitării transmise şi a verificărilor făcute, respectuos, vă comunicăm că Preafericitul Părinte Patriarh Daniel nu a predat niciodată la Colegiul Naţional de Apărare, nici în calitate de profesor, nici ca specialist invitat.
Includerea numelui Preafericirii Sale în lista profesorilor şi invitaților instituției menționate este fie o neînţelegere, fie o eroare, fie o dezinformare pe care trebuie să o explice cei care au alcătuit/ publicat această listă.

Se pare că există potrivit căreia absolvenții CNAp se deplasează la Patriarhie pentru a primi o binecuvântare, potrivit articolelor apărute atât pe basilica.ro, cât și pe ziarullumina.ro – ediţia online a cotidianului BOR.

Pe lista celor care au fost invitaţi să susțină cursuri sau prelegeri la CNAp apar şi Adrian Curaj și Vasile Dîncu.

Contactat de PressOne, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat: “Nu am predat niciodată la acest Colegiu. Niciodată”.

Vasile Dîncu a răspuns solicitării PressOne printr-un SMS: “La Colegiul Național de Apărare am predat acum câțiva ani. Pe teme de apărare: managementul riscurilor de securitate, securitate societală, războiul cognitiv, consensul și competiția politică ca factori de securitate/insecuritate”.

Principele Radu a absolvit în anul 2002 Colegiul Naţional de Apărare din România.

Pentru a afla care au fost răspunsurile altor personalităţi, puteţi citi materialul integral pe site-ul PressOne.

Tag-uri:
Patriarhul Daniel, Principele Radu, Gabriel Oprea, Press One, Petre Tobă, Adrian Curaj, Marius Bostan, Elisabeta Lipă, Ciprian Bucur, Iulia Marin, press one, colegiul national de aparare, cursuri, profesor universitar, CNAp, Adrian Curaj și Vasile Dîncu

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/cursanti-ai-colegiului-national-de-aparare-2011-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/cursanti-ai-colegiului-national-de-aparare-2011-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Radu Andreea | luni, 27 iunie 2016 | 3 Comentarii | 582 Vizualizari Absolvenţi din din promoţia 2011 a CNAp, alături...

Preluat de la EVZ