loading…

Un partid naționalist anunță intensificarea eforturilor pentru a obține independența regiunii Țara Galilor față de Marea Britanie, după demersuri similare în Scoția și Irlanda de Nord.

Formațiunea radicală Plaid Cymru, care nu se află la putere în Țara Galilor, a anunțat luni după-amiază că va intensifica eforturile proindependență după decizia alegătorilor britanici de ieșire din Uniunea Europeană.

“Este foarte probabil ca, în contextul în care Scoția s-a pronunțat în favoarea rămânerii în UE, Marea Britanie să înceteze să existe în viitorul apropiat. Și Irlanda de Nord își va analiza perspectivele”, a declarat liderul Plaid Cymru, Leanne Wood, citat de site-ul agenției Reuters.

“Țara Galilor nu își poate permite să devină o parte uitată a unei entități «Anglia-Țara Galilor»”, a spus Leanne Wood, subliniind că referendumul pro-Brexit “a schimbat totul”.

Formațiunea Plaid Cymru urmează să organizeze o reuniune specială pe tema eforturilor de obținere a independenței.

Guvernul regiunii britanice Scoția solicită negocieri urgente cu Uniunea Europeană pentru a reuși menținerea în comunitatea europeană în pofida ieșirii Marii Britanii și analizează posibilitatea organizării unui nou referendum proindependență, a anunțat premierul scoțian, Nicola Sturgeon. La rândul său, regiunea Irlanda de Nord intenționează să solicite independența față de Marea Britanie și unirea cu Irlanda, membră UE.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/nationalistii-din-tara-galilor-intentioneaza-sa-ceara-independenta-fata-de-marea-britanie-25254.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/nationalistii-din-tara-galilor-intentioneaza-sa-ceara-independenta-fata-de-marea-britanie-25254-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv