Autor:
Andrei Călin
| luni, 27 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 30 Vizualizari

Antoine Griezmann a răpus Irlanda FOTO: AGERPRES

Franța și-a câștigat „optimea” disputată, ieri, la Lyon, contra Irlandei (scor2-1), și rămâne în cărți pentru titlul continental

Nu a fost loc de o surpriză uriașă, ieri, la Lyon, acolo unde, pe „Stade des Lumieres”, Franța, gazda Campionatului European, a înfruntat Irlanda, în faza „optimilor”.

„Verzii” au început cum nici nu visau

Dar nici ușor nu le-a fost „cocoșilor” lui Didier Deschamps, care au început meciul de la 0-1. „Alb-verzii” i-au luat cu fulgi cu tot pe francezi și în minutul 2, Paul Pogba a intrat neglijent la Shane Long, în interiorul careului.

Arbitrul Nicola Rizzoli n-a stat pe gânduri și a arătat punctul cu var. Robbie Brady a executat impecabil și a declanșat isteria în rândul fanilor irlandezi, cei mai simpatici suporteri prezenți în Hexagon. De aici a început un previzibil asediu la poarta lui Darren Randolph. Gazdele au centrat, au șutat, au obținut cornere, lovituri libere, dar mingea s-a încăpățânat să nu interacționeze cu ținta irlandeză.


Griezmann, salvatorul Franței

„Verzii” au rezista în prima repriză și au plecat la vestiare cu o mare gură de oxigen. Irlanda a lăsat impresia că ar putea produce o minune, și la începutul actului al doilea, dar în minutul 58, Antoine Griezmann, vârful lui Altletico Madrid a egalat cu o lovitură de cap, și le-a adus francezilor pulsul la valori normale. Și pentru a simplifica și mai mult lucrurile, tot Griezmann a mai înscris o dată, în minutul 61, și și-a trecut în cont „o dublă”.

În doar trei minute, speranțele irlandezilor la o calificare în „sferturi” au început să se risipească și s-au făcut țăndări în minutul 66, după ce Shane Duffy l-a faultat pe Griezmann și a văzut cartonașul roșu.

  Pentru Irlanda, egalarea a devenit imposibilă, din acel moment, și așa s-a dovedit a fi și la final. Franța merge în „sferturi” și va întâlni câștigătoarea partidei dintre Anglia și Islanda.

Tag-uri:
euro2016, irlanda, lyon, didier dechamps, paul pogba, nicola rizzoli, robbie brady, Campionatului European, Didier Deschamps, Paul Pogba, Shane Long, Arbitrul Nicola, Robbie Brady, Darren Randolph, Antoine Griezmann, Altletico Madrid, Shane Duffy, Pentru Irlanda

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/22agerpres-8803572-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/22agerpres-8803572-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEURO 2016
Autor: Andrei Călin | luni, 27 iunie 2016 | 0 Comentarii | 30 Vizualizari Antoine Griezmann a răpus Irlanda FOTO: AGERPRES ...

Preluat de la EVZ