Autor:
Matei Năstase
| luni, 27 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 19 Vizualizari

Gabriel Oprea

Evenimentul Zilei vă prezintă principalele evenimente ale zilei de marți, 28 iunie.

Gabriel Oprea, aşteptat la Instanţa supremă la primul termen al dosarului privind achiziţiile de la DIPI

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia în discuţie, mâine, primul termen de judecată pe fond în dosarul în care fostul ministru de interne, Gabriel Oprea, a fost deferit judtiţiei pentru suplimendare ilegală a fondurilor Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI). Gabriel Oprea a fost trimis în judecată în acest dosar în data de 11 mai, alături de fostul şef al DIPI, Gheorghe Nicolae, fostul şef al Departamentului Juridic al direcţiei, Gabriel-Nicolae Pavel, şi alţi doi ofiţeri de poliţie.

Potrivit DNA, în 13 iulie 2015, Oprea, cu ajutorul lui Nicolae și Pavel, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale DIPI și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8, în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor.

„Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție. Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, iar DIPI a beneficiat de dotarea cu bunurile respective, în valoare de 91.295,73 euro, folosul fiind necuvenit în raport cu destinația legală a fondurilor operative”, susțin procurorii.Conferință de presă privind expertiza seismologică a Teatrului Nottara

Teatrul Nottara prezinta , intr-o conferinta de presa, rezultatul final al expertizei seismologice, realizata la sediul Teatrului “Nottara”.  Ne va fi alaturi echipa de expertiza, care va explica, pe intelesul tuturor, etapele studiului si lucrarile realizate pentru a afla starea reala a celor doua imobile administrate de Teatrul “Nottara”, respectiv cel din bd. Magheru  nr. 20 si cel din str. Jules Michelet nr. 2 – 6, construite în 1945.
PE dezbate pe marginea Brexitului

Parlamentul European se reuneşte la Bruxelles marţi, începând cu ora 11:00 (ora României), într-o sesiune plenară extraordinară pe tema rezultatului referendumului din Regatul Unit. La dezbatere vor lua cuvântul lideri ai grupurilor politice, iar la finalul acesteia se va supune la vot Rezoluția Parlamentului European referitoare la decizia de a părăsi UE în urma referendumului din Regatul Unit.

Reuniune a Consiliului European, la Bruxelles

Președintele Consiliul European, Donald Tusk, se întâlnește dimineața cu premierul ceh, președinte al Grupului de la Vișegrad, Bohuslav Sobotka. După care va participa la summitul Partidului Popular European și, după-amiaza se întâlnește cu premierul Olandei,  țară care deține președinția rotativă a UE, Mark Rutte. Seara are loc reuniunea Consiliului European.

Tag-uri:
gabriel oprea, oprea, dipi, iccj, se intampla maine, gheorghe nicuale, mai, ministerul afacerilor interne

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/oprea-gabriel-mesaj-pe-facebook-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/oprea-gabriel-mesaj-pe-facebook-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialAgenda zilei
Autor: Matei Năstase | luni, 27 iunie 2016 | 0 Comentarii | 19 Vizualizari Gabriel Oprea Evenimentul Zilei vă prezintă principalele evenimente...

Preluat de la EVZ