loading…

Guvernul Franței a cerut, astăzii, Marii Britanii să stabilească urgent reprezentantul în relația cu Uniunea Europeană și a avertizat că Londra nu va beneficia “automat” de acces la piața unică dacă nu respectă libera circulație a capitalului și forței de lucru.

“Marea Britanie trebuie să rezolve clar problema reprezentării…, iar de aici putem stabili agenda și calendarul”, a declarat Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe, într-un interviu acordat agenției Reuters.

Premierul demisionar David Cameron a declarat că rezultatul referendumului privind ieșirea Marii Britanii din UE trebuie respectat, reiterând că negocierile cu Bruxellesul vor fi efectuate de succesorul său, desemnat abia în toamnă. Însă Uniunea Europeană cere Londrei să urgenteze negocierile privind ieșirea din UE, notează Mediafax.

Liderul grupului pro-Brexit, Boris Johnson, a părut să confirme luni că vrea să obțină cât mai multe beneficii economice în relația cu UE, fără însă a mai contribui la bugetul comunitar. Johnson a dat asigurări că Marea Britanie va avea în continuare acces pe piața unică europeană, dar ideile sale au fost respinse de politicieni germani.

Jean-Marc Ayrault a avertizat că Marea Britanie nu va obține automat acces la piața unică europeană.

“Există țări care au acces la piața comunitară fără libertatea automată de circulație. Este cazul Elveției. Dar nu este automat. Există numeroase subiecte de discuție… Cred că în primul rând trebuie să aflăm exact ce vor britanicii”, a subliniat șeful diplomației de la Paris.

Dacă Marea Britanie va încerca să obțină acorduri similare cu cele semnate de Norvegia, Elveția și Islanda, va trebui să accepte contribuții la bugetul european, lucru inacceptabil pentru grupul politic favorabil ieșirii din UE.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/franta-someaza-marea-britanie-sa-urgenteze-negocierile-amenintand-cu-blocarea-accesului-la-piata-ue-25253.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/franta-someaza-marea-britanie-sa-urgenteze-negocierile-amenintand-cu-blocarea-accesului-la-piata-ue-25253-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv