Autor:
Matei Năstase
| luni, 27 iunie 2016 | 4 Comentarii
| 859 Vizualizari

Marea Britanie a votat ieșirea din cadrul UE

După ce cetățenii britanici au decis ieșirea țării din Uniunea Europeană, membrii blocului comunitar ripostează. Limba engleză ar putea fi înlocuită în cadrul instituțiilor europene cu cea franceză, la propunerea unui primar din hexagon.

Potrivit Daily Mail, engleza este una dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene și este a treia limbă folosită în interiorul instituțiilor europene.

Primarul francez Robert Menard, din orașul Bezires, este de părere că limba engleză nu mai trebuie vorbită în cadrul instituțiilor UE deoarece nu mai are legitimitate în Bruxelles în urma votului pentru părăsirea blocului comunitar de către Marea Britanie.

Și fostul candidat socialist la președinția Franței, Jean-Luc Melenchon, a precizat că engleza nu ar mai trebui folosită în cadrul Parlamentului European.

Sursa citată arată că 51% dintre cetățenii UE pot vorbi limba engleză drept prima sau a doua limbă, în timp ce o treime poate vorbi germana și o pătrime franceza.

Totuși, în ciuda votului de ieșire din uniune, există o posibilitate foarte mică ca engleza să nu mai fie vorbită în interiorul instituțiilor UE, aceasta fiind limba oficială a Irlandei și a Maltei – amândouă membre ale Uniunii Europene.

În 2013, un raport al UE arăta că engleza a devenit cea mai vorbită limbă din blocul comunitar, devenind una dintre cele mai cumune limbi din Europa.

Același raport mai dezvăluia că doi dintre trei oameni din Europa au cel puțin cunoștințe de bază atunci când vine vorba de limba engleză, iar 83% dintre gimnaziile de pe continent predau limba engleză drept principala limbă secundară. Aceasta este urmată de Franceză, Genrmană sau Spaniolă.

În același timp, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a afirmat că UE trebuie să împiedice alte țări să părăsească blocul comuniar și a mai subliniat că piețele fianciare se tem că Uniunea Europeană nu mai este ”guvernabilă” în urma ieșirii Marii Britanii din proiect.

Cancelarul Germaniei se va întâlni în cursul zilei de luni cu președintele Franței, Francois Hollande, pentru a discuta despre problema despăriții Marii Britanii de Uniunea Europeană.EFECT BREXIT nebănuit. DILEMĂ imposibilă pentru PARLAMENTUL SCOŢIAN: ÎNFURIE scoţienii care nu vor RUPEREA de UE sau BLOCHEAZĂ ieşirea MARII BRITANII din Uniunea Europeană. Anunţul Guvernului: „Am DECIS să rămânem alături de UE”Joi, 23 iunie, 52% dintre britanici au decis în favoarea Brexitului, iar 48% au votat împotriva, însă referendumul i-a nemulţumit pe scoţieni. Prim-ministrul Nicola Sturgeon a afirmat că cetățenii scoțieni își văd viitorul alături de UE, majoritatea dintre aceștia susţinând campania Remain, dar în ciuda acestui vot, regiune este nevoită să părăsească Uniunea Europeană, alături de Anglia.

În Scoţia, 62% dintre cetăţeni au votat pentru apartenenţa la blocul comunitar, iar 38% împotriva, ceea ce îl pune pe liderul Partidului Național Scoțian într-o situație mai mult decât dificilă.

În cadrul unui interviu pentru BBC, Nicola Sturgeon a afirmat că Parlamentul Scoţian are de gând să blocheze ieşirea Marii Britanii din UE, ba mai mult, aceasta a adăugat că se va ajunge chiar și la demersuri pentru obținerea independenţei. CITEȘTE MAI MULT…

Tag-uri:
brexit, ue, uniunea europeana, franta, atac, jean luc melenchon, parlamentul european, engleza, limba engleza, limba franceza, irlanda, malta, pe, ce, scotia, anglia, regatul unit, remain, nicola sturgeon

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/brexit-promo-master495_2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/brexit-promo-master495_2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Matei Năstase | luni, 27 iunie 2016 | 4 Comentarii | 859 Vizualizari Marea Britanie a votat ieșirea din cadrul UE ...

Preluat de la EVZ