Autor:
Radu Pădure
| luni, 27 iunie 2016 | 1 Comentarii
| 1001 Vizualizari

UE la zi

Referendumul din 23 iunie a provocat un seism uriaș în Europa. Cu toate acestea, se observă o mare reținere, la Bruxelles, Londra sau Berlin, de a pune în aplicare ceea ce poporul britanic a hotărât.

Prima ezitare a apărut încă de vineri, când David Cameron a anunțat că va lăsa în seama succesorului său sarcina de a declanșa ruptura propriu-zisă, cel mai devreme în toamnă.

Un înalt responsabil european a confirmat că prim-ministrul demisionar va refuza să abordeze acest subiect cu omolgii săi din cele 27 de state membre UE, la summit-ul de marți de la Bruxelles.

Îndoielile au crescut duminică, după ce, din cancelaria de la Berlin s-a scurs – controlat sau nu? – o declarație a consilierului apropiat al Angelei Merkel, Peter Altmaier, responsabil cu dosarele complicate, care a afirmat:

„Clasa politică londoneză ar trebui să aibă posibilitatea de a reflecta încă o dată la consecințele unei retrageri.”

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
brexit, david cameron, ue, uniunea europeana, iesire, bruxelles, londra, marea britanie, referendum

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/brexit_6-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/brexit_6-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | luni, 27 iunie 2016 | 1 Comentarii | 1001 Vizualizari UE la zi Referendumul din 23 iunie a...

Preluat de la EVZ