Autor:
Andrei Călin
| luni, 27 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 134 Vizualizari

Croatul Luka Modrici este consolat de portughezul Cristiano Ronaldo, coechipierul său de la Real FOTO: FACEBOOK/UEFAEURO

Croația, una dintre cele mai solide naționale de la turneul final, a fost trimisă acasă de Portugalia, după un gol marcat de Quaresma (117)

Una dintre cele mai așteptate confruntări din „optimile” Campionatului European, cea dintre Croația și Portugalia, a dezamăgit crunt.

Prima victorie a portughezilor

La Lens au evoluat modest două echipe fricoase, apăsate de perspectiva calificării în sferturile de finală. Ex-iugoslavii impresionaseră în faza grupelor, mai ales după victoria obținută în fața Spaniei, scor 2-1.

De partea cealaltă, portughezii rămăseseră datori, după cele trei egaluri cu Islanda (1-1), Austria (0-0) și Ungaria (3-3). Croații și lusitanii au dat impresia că se îndreaptă împăcați către prelungiri, și așa s-a și întâmplat. Nimeni nu și-a asumat mari riscuri ofensive, iar cele 90 de minute s-au scurs fără ceva concret pe tabelă.

„A fost un meci foarte tacticizat”

Loviturile de departajare păreau a fi inevitabile, numai că Ricardo Quaresma a lovit decisiv, în minutul 117. Portugalia a învins cu 1-0, iar croații au părăsit terenul în lacrimi, luându-și adio de la un turneu la care sperau să ajungă măcar în semifinale. Echipa antrenată de Fernando Santos a câștigat astfel prima partidă în competiție, chiar atunci când succesul era imperios necesar.


„A fost un meci foarte tacticizat. Noi am încercat să preluăm inițiativa, dar Croația nu ne-a lăsat. Apoi, au încercat ei să preia inițiativa și nu i-am lăsat noi. Câteodată trebuie să fii pragmatic, pentru a-ți atinge scopul. Dacă joci spectaculos nu înseamnă că și poți câștiga un turneu”, a spus Fernando Santos, selecționerul Portugaliei. „Totul a fost perfect, cu excepția golului primit. I-am împiedicat să-și dezvolte contraatacurile. Am fost mai agresivi și am încercat să marcăm. Nu ne-a ieșit”, a spus și Ante Cacici, selecționerul învinșilor.

Tag-uri:
croatia, euro2016, portugalia, spania, austria, ungaria, Ricardo Quaresma, Fernando Santos

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/23croatia-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/23croatia-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEURO 2016
Autor: Andrei Călin | luni, 27 iunie 2016 | 0 Comentarii | 134 Vizualizari Croatul Luka Modrici este consolat de portughezul...

Preluat de la EVZ