Autor:
Radu Pădure
| luni, 27 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

Alertă: Putin și Erdogan s-au împăcat

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că președintele turc Erdogan și-a exprimat regretul în legătură că doborârea avionul rusesc de luptă Su-24, în noiembrie 2015.

Vladimir Putin a primit o scrisoare de la omologul său turc, Reccep Tayyip Erdogan, în care acesta se declară gata să soluționeze criza bilaterală survenită în urma incidentului din toamna trecută.

Peskov, citat de SputnikNews, a declarat:

„Președintele Putin a primit o scrisoare de la președintele Erdogan prin care liderul turc își exprimp interesul în rezolvarea situației din jurul doborârii avionului rusesc.”

Erdogan arăta în scrisoare că „Turcia este alături de familie în suferința pricinuită de moartea pilotului de pe avionul Su-24 doborât” pe care „o vede ca pe propria sa suferință”, a declarat Peskov.

Turcia s-a declarat gata să ia toate măsurile necesare „pentru a ușura durerea și gravitatea pierderii” suferite de familia pilotului decedat.

Peskov a mai afirmat că în scrisoare, Erdogan arată că „Rusia a fost dintotdeauna un partener strategic și un prieten.”

În scrisoare, Erdogan arată:

„Nu am intenționat să doborâm avionul Federației Ruse.”

Înainte de doborârea aparatului rusesc, relațiile dintre Rusia și Turcia erau excelente, Putin și Erdogan având numeroase proiecte economice strategice împreună, printre care un gazoduct, prin care gazele rusești să ocolească Ucraina pentru a ajunge în centrul Europei.

Normalizarea relațiilor cu Rusia, vine după ce Turcia a reușit un alt tur de forță diplomatică, normalizându-și relațiile și cu Israelul. Acestea fuseseră rupte după incidentul de acum șase ani în care comandourile israeliene au atacat vasul Navi Marmara în apele internaționale. Nava, aflată în proprietatea unei fundații turce, transporta ajutoare umanitare către Gaza, sfidând blocada israeliană. În incident au fost uciși nouă turci.

Tag-uri:

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/putin-erdogan-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/putin-erdogan-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | luni, 27 iunie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari Alertă: Putin și Erdogan s-au împăcat Purtătorul de...

Preluat de la EVZ