Autor:
Otilia Matei
| luni, 27 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 76 Vizualizari

Jean-Luc Mélenchon

Un primar din Franţa a solicitat Bruxelles-ului să elimine limba engleză dintre cele 24 de sisteme de comunicare oficiale la nivelul Uniunii Europene, informează Daily Mail.

Engleza este una dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE, totodată, fiind „limba oficială” în sectorul business. 51% dintre cetăţenii europeni sunt fluenţi în limba engleză, în timp ce doar un sfert dintre aceştia pot conversa în franceză şi mai puţin de o treime în germană.

Robert Ménard, primarul oraşului francez Béziers afirmă că limba engleză nu mai are nicio legitimitate în cadrul instituţiilor europene din cauza votului pro-Brexit. 

Cerinţa sa este întărită de afirmaţia candidatului în cursa prezidenţială, Jean-Luc Mélenchon. Acesta consideră că, din moment ce Marea Britanie a hotărât ieşirea din blocul comunitar, nu se mai justifică utilizarea la nivel oficial a limbii engleze.

În ciuda rezultatului referendumului este puţin probabil ca limba engleză să fie eliminată din instituţiile europene, din moment ce este încă limba oficială a Irlandei şi a Maltei, ambele state membre UE.

S-a dovedit că 2 din 3 persoane de pe cuprinsul continentului cunosc engleza la nivel mediu, iar în viitor, aceste cifre se vor modifica în favoarea limbii oficiale a Regatului Unit.

Un raport la nivelul blocului comunitar informează că 94% din elevii de şcoală primară și generală de pe întreg continentul european învaţă engleza ca limbă străină principală, faţă de 23.5% din elevi, care învaţă limbile franceză, germană şi spaniolă. 

În mod ironic, doar în Marea Britanie şi Irlanda, franceza este limba străină principală studiată în școli.

Tag-uri:
Jean-Luc Mélenchon, Robert Ménard, limbile oficiale UE, brexit, consecintele brexitâ, interzicerea limbii engleze în institutiile europene

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/jean-luc-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/jean-luc-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Otilia Matei | luni, 27 iunie 2016 | 0 Comentarii | 76 Vizualizari Jean-Luc Mélenchon Un primar din Franţa a solicitat...

Preluat de la EVZ