loading…

Jack Miller (Team Marc VDS) a produs surpriza la Assen și devine primul pilot după Toni Elias în 2006 care câștigă o cursă în MotoGP cu o echipă privată, în timp ce spaniolul Marc Marquez s-a distanțat la 24 de puncte în fruntea clasamentului general, după locul doi din Olanda.

Vremea a dat peste cap complet cursa clasei MotoGP de la Assen, acolo unde grila de start inedită a fost continuată cu o cursă la limită disputată în condiții de ploaie. Valentino Rossi a plecat de pe locul doi în grilă, însă a trecut la conducere după primul viraj în fața lui Dovizioso. Yonny Hernandez a apărut surprinzător și a trecut pe primul loc după doar două tururi. Cu record de cursă după record, columbianul părea să aibă lucrurile sub control și, cu 17 tururi înainte de final, Hernandez avea 3,5 secunde avans în fața urmăritorilor Rossi și Dovizioso, scrie Mediafax.

După o întrerupere a ploii suficient de lungă pentru ca pista să se usuce pe alocuri, perioadă în care Dovizioso a reușit să treacă de Rossi și să ajungă primul după ce Hernandez a ieșit în decor, nimic nu mai era sigur. Ploaia a revenit, de data asta torențială, iar la vârf a apărut Petrucci, din spate a venit și s-a lipit de pluton și Redding, iar cei doi piloți Repsol Honda, Marquez și Pedrosa, erau la câțiva metri în spatele liderului, în momentul în care mai erau 14 tururi până la final. De la comisarii de traseu au fost arătate steagurile roșii, iar cursa a fost întreruptă. În momentul suspendării, Jorge Lorenzo era pe locul 20.

După o pauză de câteva zeci de minute, timp în care ploaia s-a oprit, cursa a fost reluată cu start pentru ultimele 12 tururi. Dovizioso a plecat bine și a fost lider după primul viraj, cu Rossi pe doi și Marquez pe trei. Pedrosa și Crutchlow au căzut, iar Rossi a reușit să treacă de pilotul de la Ducatti la un tur după restart. Abandonurile au continuat, cu Petrucci din cauza unor probleme mecanice și cu Dovizioso căzut de pe locul 2. Cu 10 tururi înainte de final, într-un moment în care era lider cu avans uriaș și făcea record de cursă, Valentino Rossi a căzut și el. Jack Miller a preluat conducerea la scurt timp după abandonul pilotului de la Yamaha și a dus ritmul până la final, reușind astfel o victorie istorică. Marquez a terminat pe doi, iar Lorenzo pe poziția a zecea.

În clasamentul general, Marc Marquez este lider cu 24 de puncte mai mult decât Jorge Lorenzo. Valentino Rossi pierde teren după abandonul de la Assen și e pe trei cu 42 de puncte mai puțin decât Marquez.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/motogp-britanicul-jack-miller-a-castigat-marele-premiu-de-la-assen-25195.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/motogp-britanicul-jack-miller-a-castigat-marele-premiu-de-la-assen-25195-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv