Autor:
Andrei Călin
| duminică, 26 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 59 Vizualizari

Elisabeta Lipă. foto:facebook

La inițiativa ministrului sportului românesc, Elisabeta Lipă, mai multe federații sportive naționale vor fi excluse de la finanțarea Ministerului Tineretului și Sportului, asa cum rezultă din proiectul de act normativ privind modificarea și completarea legii educației fizice și sportului nr 69/2000, postat pe site-ul oficial MTS, www.mts.ro.

Lipă își dorește modificarea de urgență a legii educației fizice și sportului, astfel: “Federațiile sportive, care pot funcționa la discipline sportive/ramuri de sport a căror practicare este oficial recunoscută în România, dar care nu îndeplinesc condițiile pentru a fi federație sportivă națională (n.r.- federațiile neolimpice), nu mai au calitatea de utilitate publică și de interes național și nu pot accesa fonduri de la bugetul de stat prin Ministerul Tineretului și Sportului” (art. 34: b).  

Mai mult decât atât, în cadrul aceleiași legi, Elisabeta Lipă propune desființarea secțiilor neolimpice din cadrul cluburilor departamentale, care nu vor mai avea astfel dreptul legal de a înființa secțiii pentru aceste sporturi, indiferent de numărul de copii și tineri care le practică.

Tag-uri:
elisabeta lipa, mts, sport, minister, finantare

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/lipa-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/lipa-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Autor: Andrei Călin | duminică, 26 iunie 2016 | 0 Comentarii | 59 Vizualizari Elisabeta Lipă. foto:facebook La inițiativa ministrului sportului...

Preluat de la EVZ