loading…

Candidații de la Evaluarea Națională nu au voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, telefoane, manuale, dicționare, notițe și alte obiecte, iar dacă sunt prinși copiind, sunt eliminați din examen, potrivit ordinului de ministru care reglementează organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale.

În zilele în care se susțin probele de la Evaluarea Națională, candidații trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineața, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naționale are loc luni, la Limba și Literatura Română, urmând ca marți să fie susținută proba la Limba Maternă și miercuri, proba la Matematică.

În ceea ce privește accesul în sălile de examen, elevii sunt așezați alfabetic câte unul în bancă, iar pe ușa de la intrarea este o listă cu numele candidaților distribuiți în sala respectivă.

Potrivit regulilor de examen, candidații nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe sau poșete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiți în examen.

De asemenea, candidații nu au voie să aibă manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la rețele de socializare, și care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Potrivit regulilor, candidații nu au voie să comunice între ei sau cu cineva din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Candidații semnează un proces-verbal în care se regăsesc aceste reguli.

Încălcarea regulamentului este considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidații care încearcă să fraudeze vor fi eliminați de la probă, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, candidații eliminați vor primi nota 1.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/evaluare-nationala-2016-regulile-din-sala-de-examen-25186.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/evaluare-nationala-2016-regulile-din-sala-de-examen-25186-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv