loading…

Legumele sau fructele care par proaspete nu sunt întotdeauna mai bune decat cele congelate. De la recoltare și până când le pui pe masă pot trece chiar și două săptămâni.

Legumele congelate nu numai că sunt la fel de valoroase ca cele proaspete, dar sunt chiar mai bogate în nutrienți.

Legumele așa-zis proaspete, nu sunt atât de bune pe cât am crede. Nu vorbim de cele pe care le culegem din grădină și le mâncăm imediat, ci de acelea cumparate de la supermarket. Crezi că iei roșii proaspete, dar, de fapt, ele sunt culese cu multe zile înainte și se pare că în acest timp încep să-și piardă din valoarea nutritivă.

Având în vedere că, în această perioadă, multe legume vin din alte țări, pot să treacă și două săptămâni de la recoltare și până la consum, potrivit .

În aceste conditii, arată Daly Mail, fasolea verde își pierde până la 45% din nutrienți, broccoli și conopida pierd 25%, iar morcovii sunt cu 10% mai puțin hrănitori.

Deși aceste date au fost oferite de o companie care vinde legume înghețate, nutriționiștii spun că ele ar putea fi corecte, pentru că legumele și fructele încep să-și piardă din nutrienți, chiar din momentul în care sunt culese. Când ajung în farfurie sunt deja foarte sărace în nutrienți, deși noi avem impresia că mâncăm un aliment foarte sănătos și foarte bogat în vitamine și minerale.

De altfel, niște cercetători britanici au făcut deja un studiu, din care s-au convins că verdețurile congelate nu sunt inferioare celor proaspete.

Conform unui sondaj de opinie, 80% dintre cumpărători cred că legumele așa-zis proaspete, din supermarket, au mai puțin de patru zile de la culegere. De fapt, ele pot avea peste 16 zile.

Legumele la pungă, care sunt congelate imediat după culegere, chiar dacă sunt mai vechi de 16 zile, nu își pierd nutrienții sau cel putin nu în aceeași măsură ca cele necongelate.

Producătorii folosesc metode moderne de recoltare și congelare, așa încât să se piardă cât mai puțini nutrienți.

Se pare că mazărea congelată conține cu 30% mai multă vitamina C decât cea proaspătă, iar fasolea verde conține cu 45% mai multă vitamină.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/cat-de-sanatoase-sunt-legumele-congelate-din-supermarket-25179.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/cat-de-sanatoase-sunt-legumele-congelate-din-supermarket-25179-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv