Cele 27 de țări rămase în Uniunea Europeană trebuie să evite să se răzbune pe Marea Britanie, care a decis ieșirea din Blocul comunitar, recomandă oficiali din Germania, cerând cooperare cu Londra în materie de securitate, imigrație și pentru stimularea creșterii economice.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat pentru postul ZDF că va fi mult de lucru pentru negocierea condițiilor ieșirii Marii Britanii din UE.

Steinmeier a precizat că miniștrii de Externe ai statelor europene, care se vor reuni în Luxemburg, trebuie să se concentreze pe construirea unei Europe puternice, nu pe amplificarea disensiunilor cu Marea Britanie.

“Trebuie să acceptăm decizia luată de Marea Britanie fără a căuta răzbunare”, a spus Steinmeier.

Manfred Weber, reprezentantul partidului cancelarului Angela Merkel în Parlamentul European, a declarat că este imperativ ca negocierile privind ieșirea Marii Britanii din UE să înceapă cât mai curând, în scopul asigurării stabilității și evitării incertitudinii. “Vrem să negociem o nouă relație, nu un divorț. Obiectivul meu ar fi să finalizăm negocierile în circa un an”, a declarat Weber pentru Muncher Merkur, conform Reuters.

Marea Britanie trebuie să părăsească Uniunea Europeană “cât mai curând posibil”, au afirmat vineri, într-un comunicat comun, Donald Tusk, președintele Consiliului European, Jean-Claude Juncker, șeful Comisiei Europene, și Martin Schulz, președintele Parlamentului UE.

rootstireaActualitate/Esential
Cele 27 de țări rămase în Uniunea Europeană trebuie să evite să se răzbune pe Marea Britanie, care a decis ieșirea din Blocul comunitar, recomandă oficiali din Germania, cerând cooperare cu Londra în materie de securitate, imigrație și pentru stimularea creșterii economice. Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat...

Preluat de la romania ntv