Autor:
Fata din multinaţională
| sâmbătă, 25 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 94 Vizualizari

Fata din multinaţională

Fraților, frați români, frate Bălcescu, deci nu mai pot! Nu mai pot cu asta, cu Ziua Universală și Intergalactică a Iei.

Mă trezesc eu într-o dimineață toridă, pornită să mă îmbrac cu rochia mea cămeșoi ie, pe care scrie made in India e drept, dar  ce mai contează. Când deodată îmi spun “Stop! Ce zi e azi? 24 iunie, sunt Sânzienele e drept însă…e și chestia aceea cu ia care mă scoate din sărite, prin urmare pas!”. Și am îmbrăcat în semn de protest, evident, o rochiță marinărească à la băse.  Mai târziu aveam să descopăr că și alte fete cucuiete nu s-au îmbrăcat în ie în ziua cu pricina pe motivul că “de ce trebuie să ne îmbrăcăm într-o anume zi, ca în uniformă,  îmbrăcăm ia când avem chef”. Pentru cei care nu știu, ziua iei tradiţionale se serbează din anul 2013, la iniţiativa unui grup ce a luat naştere pe site-urile de socializare.

Acum, lăsând “caterinca” la o parte, unde erau toți oamenii aceștia care fac tumbe cu ia românească pe când bunica mea nu ieșea din portul popular și pe când mama mă îmbrăca în ie pe când aveam  trei ani și toate vecinele o făceau țărancă proastă?  Și, de fapt, chestia care a pus capac la toată revolta mea  a fost când am văzut cum o farmacie își face reclamă pe tema iei, adică ceva gen “dacă vii la noi îmbrăcată în ie primești reducere la medicamente”.  Penibil. Mă ucide IA!

Să nu fiu înțeleasă greșit: una e să agăți ia românească în orice băț ca să dea bine, alta e să îți vină din suflet.Tag-uri:
ia, ziua iei, traditional, fata din multintionala, opinii

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/fatadinmultinat-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/fatadinmultinat-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Autor: Fata din multinaţională | sâmbătă, 25 iunie 2016 | 0 Comentarii | 94 Vizualizari Fata din multinaţională Fraților,...

Preluat de la EVZ